'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Σ.τ.Ε. “Ευρωπαϊκό ζήτημα η παράνομη μετανάστευση» - “Η Ελλάδα εξαιρείται της Συνθήκης του Δουβλίνου.”!!.



Τότε τι στα κομμάτια, βασανίζετε ανθρώπους και τους χρησιμοποιείτε για να σπέρνεται    το φόβο και την απόγνωση στις πόλεις και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.;
 Γιατί δεν καλείτε όλους αυτούς που θέλουν να φύγουν απεγνωσμένα από τη χώρα,  να τους δώσετε ταξιδιωτικά έγγραφα, και τους κυνηγάτε στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας μη φύγουν;
Έχετε εγκλωβίσει ανθρώπους, έχετε μετατρέψει Έλληνες σε ρατσιστές.. και όλα αυτά γιατί;
 Επικαλείστε  την  συνθήκη – που εσείς κ. Χρυσοχοίδη υπογράψατε -, τη στιγμή, που η ίδια η Ευρωπαική Ενωση αναγνωρίζει ότι
                    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! 
Και ενώ μπορείτε να δώσετε ΑΜΕΣΗ λύση,… για προεκλογικούς λόγους, κυνηγάτε ανθρώπους με μεθόδους ΚουΚλουξΚλαν στο κέντρο της Αθήνας!.
 Δείτε τι δήλωσε ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμαρμπεργκ.


«Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εδώ στο Στρασβούργο αποφάσισε να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τη Συνθήκη του Δουβλίνου»,
 που προβλέπει την άμεση επιστροφή των παράνομων μεταναστών στην χώρα από την οποία εισήλθαν στην Ευρώπη. «Γι' αυτό ζητήθηκε απ' όλες τις χώρες Σένγκεν να μη στέλνουν μετανάστες πίσω στην Ελλάδα, ακόμη και αν μπήκαν στην Ευρώπη διασχίζοντας τα ελληνικά σύνορα»,
Τη θέση ότι η χρήση κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο διατυπώνει ο Επίτροπος, ενώ τόνισε ότι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ευρωπαϊκό.
 Ο Τ.Χάμαρμπεργκ εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο των εξτρεμιστικών κινημάτων και κάλεσε τους πολιτικούς «να αντισταθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια κατά αυτής της τάσης».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης επισήμανε: 
«Η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών αυτών δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα» και δήλωσε την αντίθεσή του προς την κράτησή τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 
Τονίζει, δε, ότι «είναι πολύ σημαντικό να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια των ξένων στην Ελλάδα».

Ο κ. Χάμαρμπεργκ επιρρίπτει ευθύνες για την ένταση ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες σε δυο κατευθύνσεις: «Πρώτον, η παράνομη μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι να αναλαμβάνουν ολόκληρη την ευθύνη οι χώρες που λόγω γεωγραφικής θέσης υποδέχονται πρώτες τους μετανάστες στην Ευρώπη. Αλλά, δεύτερον, είναι σημαντικό οι έλληνες πολιτικοί να μην το χρησιμοποιούν αυτό σαν επιχείρημα για να μην κάνουν τίποτε».

Η ελληνική πολιτική υποδοχής μεταναστών και χορήγησης ασύλου έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά, σημειώνει και εξηγεί ότι υπάρχει ευρωπαϊκή απόφαση για να βοηθηθεί η Ελλάδα.

επισημαίνει.


Ερωτηθείς εάν το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση είναι γεωγραφικό, ο κ. Χάμαρμπεργκ απαντά: «Δεν είναι μόνο γεωγραφικοί οι λόγοι. Ειλικρινά, το σύστημα κατέρρευσε επειδή οι ελληνικές αρχές δεν έδωσαν την πρέπουσα έμφαση στην καλή λειτουργία της μεταναστευτικής πολιτικής».
Επιπλέον, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης χτυπά καμπανάκι, εκφράζοντας την ανησυχία του για την άνοδο των εξτρεμιστικών κινημάτων. Καλεί τους πολιτικούς «να αντισταθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια κατά αυτής της τάσης αντί να κάνουν συμβιβασμούς και να μιμούνται τα επιχειρήματα των ακραίων εναντίον των μεταναστών, των ρομά, των μειονοτήτων» και καταλήγει: «Ο εθνικισμός ανήκει στην ιστορία και δεν έχει καμία θέση στο σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου