'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

2014-17: ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ 10 ΔΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ 10 ΔΙΣ!!!

(Παρ. 18/10/13 - 12:20 - 12:50)
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 2014-17 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Μείωση κρατικών δαπανών 10δις και αύξηση φόρων 10 δις προβλέπει το Νέο Μεσοπρόθεσμο 2014-17, το οποίο η συγκυβέρνηση παρουσιάζει ως "οδικό χάρτη" εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση αλλά στην πραγματικότητα θα είναι , αν εφαρμοστεί, το "κύκνειο άσμα" για χιλιάδες εργαζόμενους και γενικότερα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη χώρα μας.
Το αίτημα της ανατροπής, από προοδευτική σκοπιά, της κυβέρνησης και με στόχο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, έχει γίνει πλέον αίτημα επιβίωσης της χώρας και προϋπόθεση εθνικής και λαϊκής ανόρθωσης.
Η δραστική μείωση στις κρατικές δαπάνες που σωρευτικά θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. ευρώ στην τετραετία 2014-2017 και άλλα τόσα από αύξηση στις εισπράξεις φόρων θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που καταρτίζουν ήδη στο υπουργείο Οικονομικών και σε συνεννόηση με την Τρόικα, παράλληλα με το σχέδιο του νέου προϋπολογισμού που ετοιμάζεται για το 2014.
Ο «Οδικός Χάρτης» του Γιάννη Στουρνάρα για την έξοδο από την κρίση , μόνο ως χαριστική βολή στην ανάπτυξη και τα λαϊκά εισοδήματα μπορεί να χαρακτηριστεί. Σύμφωνα με τους συντάκτες του σχεδίου, η «συνταγή» της λεγόμενης "δημοσιονομικής πειθαρχίας" και των λεγόμενων "διαρθρωτικών αλλαγών" θα αρχίζει να αποδίδει απτά αποτελέσματα από την επόμενη χρονιά, λόγω κυρίως της κινητοποίησης παραγωγικών δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα, από Ελλάδα και εξωτερικό. Η μείωση, όμως, των κρατικών δαπανών οδηγεί από μόνη της στη διαιώνιση της ύφεσης και εν τέλει στην οικονομική και κοινωνική ασφυξία, την ώρα, μάλιστα, που όλο και περισσότεροι εκπρόσωποι του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού δραπετεύουν για άλλες πολιτείες! Αν προστεθεί , δε, στην προτεινόμενη εφιαλτική "συνταγή" κυβέρνησης και τρόικας η νέα φορολεηλασία, η χώρα θα μετατραπεί τάχιστα σε κοινωνικό και οικονομικό νεκροταφείο με ακόμα περισσότερους ανέργους και πλήρως φτωχοποιημένους εργαζόμενους.
Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) της περιόδου 2014 – 2017 επιφυλάσσει , όπως προαναφέρθηκε, και τη δραστική αύξηση φόρων κατά 2,6 δις. ευρώ ετησίως στο τέλος της περιόδου, που θα προέλθουν κυρίως από την έμμεση φορολογία, δηλαδή από ΦΠΑ, από τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης σε καύσιμα και ποτά, αλλά και από τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων.

Το σχέδιο σκληρής λιτότητας θα καλύπτει το δημοσιονομικό κενό που υπολογίζεται να ανέλθει σε 5-6 δισ. ευρώ και στην τετραετία 2014 – 2017 προβλέπονται πρόσθετες περικοπές δαπανών άνω του 1 δισ. ευρώ ανά έτος, σε υπουργεία, ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και γενικά σε όλους τους φορείς που «σιτίζονται» από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις μεγαλύτερες «θυσίες» κονδυλίων θα υποστούν τα υπουργεία Εργασίας, Παιδείας, Υγείας και Άμυνας. Στο τέλος της περιόδου θα έχουν χάσει κονδύλια 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, σε σχέση με το 2014.
Παράλληλα και οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων μειώνονται κατά 310 εκατ. ευρώ, στα 6,69 δισ. ευρώ το 2017, από 7 δισ. ευρώ το 2014.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Το ναυάγιο της κυβερνητικής πολιτικής οδηγεί το λαό και τη χώρα μας στα βράχια , ενώ η προοδευτική ανατροπή καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ!
Η απαίτηση για μια προοδευτική ανατροπή εδώ και τώρα, για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και μια νέα πορεία διεξόδου και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας χωρίς τρόικα, μνημόνια και κηδεμόνες , καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ!
Σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές η συμπαράταξη όλων των αριστερών δυνάμεων στη βάση ενός μίνιμουμ προγράμματος προοδευτικής ανατροπής γίνεται όρος επιβίωσης για τη χώρα και αποτελεί το μόνο μέσο για να αντιμετωπίσουμε το μνημονιακό οικονομικό και κοινωνικό κατήφορο.
Οι δυνάμεις της Αριστεράς στη χώρα μας οφείλουν να επανεξετάσουν τον προσανατολισμό τους. Να εγκαταλείψουν την άγονη περιχαράκωση και την αμφισημία, διαμορφώνοντας ένα μεγάλο κοινό αριστερό μέτωπο ικανό να ανακόψει τον πορεία του λαού και της χώρας προς τα βράχια, να απαλλάξει τη χώρα από την τρόικα και τα μνημόνια και να ανοίξει νέους προοδευτικούς δρόμους με σοσιαλιστικούς ορίζοντες.
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου