'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΑ

(Τρ. 22/10/13 - 08:50)
Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Διαβάζοντας τη νέα δήλωση του Βύρωνα Πολύδωρα η πρώτη αντίδραση είναι ότι πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές κα να απαιτήσουμε από τον πρώην υπουργό και στέλεχος της ΝΔ να πάρει πίσω τη βαριά κουβέντα που εκτόξευσε εναντίον μας: Μας είπε ηλίθιους! "Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους που κυβερνάμε και με τον πόνο τους. Αίσχος!". Αυτή είναι η ακριβής φράση του, που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι οι ηλίθιοι είμαστε εμείς.
Μετά από λίγη σκέψη όμως ξεχωρίζει κανείς κάτι παρήγορο στη δήλωσή του. Το "αίσχος" αναφέρεται στο νέο look Σαμαρά-Στουρνάρα, που ποζάρουν με όπλα, παλάσκες και γυλιό, έτοιμοι να συγκρουστούν με την τρόικα. Θα γίνει κόλαση, προαναγγέλλει ο υπουργός οικονομικών. Με αποτέλεσμα πριν γίνει κόλαση να γίνουν όπως φαίνεται διάβολοι από τα νεύρα τους ουκ ολίγοι στην κυβερνητική παράταξη: Ρε αυτοί μας δουλεύουν! Και να σαρκάζει ο Πολύδωρας: Να προσέχουν μη στενοχωρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν.
Ας μην ασχοληθούμε με το γελοίο του Σαμαρά, του Στουρνάρα, του Βενιζέλου -αυτόν πού τον βάζεις;- και των υπολοίπων, οι οποίοι ξαφνικά ξύπνησαν με πολεμικές διαθέσεις κατά της τρόικας. Έχουμε χρόνο να γελάσουμε μ' αυτό το καραγκιοζιλίκι, όταν θα υπάρξουν οι υλικές προϋποθέσεις για γέλια. Το σοβαρό θέμα όμως από όλο αυτό το τζάντζαλο είναι ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν αντέχει την κυβερνητική πολιτική. Κλωτσάει όλο και χειρότερα. Οι ήσυχες μέρες του Αυγούστου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τους αντιπροσώπους των δανειστών.

Δεν είναι μόνο ο Βύρων. Είναι και η Ντόρα, είναι και ο Άρης, είναι και ο Αβραμόπουλος που αφήνει ακάλυπτο τον Ακάλυπτο, είναι και πολλοί διακεκριμένοι κεντροδεξιοί, είναι και οι δεκάδες των βουλευτών που διαμηνύουν, δημοσίως και ιδιωτικώς, ότι δεν περνά η κυρά Μαρία νέων μέτρων, δεν περνά, δεν περνά. Και παίρνουν αμπάριζα και τα επικοινωνιακά κόλπα και τις θεωρίες των άκρων, και το κακό το ριζικό της κυβερνητικής παρλαπίπας, για να φτάσουν μερικοί όπως ο Πολύδωρας στο ηθικό δίδαγμα: Αίσχος!
Συνεπώς μπορεί να αξιοποιήσει κανείς τα δώρα του Πολύδωρα λίγο αλλαγμένα: Αν περάσει κι αυτό, τότε είμαστε ηλίθιοι. Και το ίδιο ισχύει αν ενώ η πλειοψηφία ξηλώνεται η αριστερή αντιπολίτευση αναζητά τη συνεπή τρύπα της συνεπέστερης βελόνας...
*Δημοσιεύθηκε στην "ΑΥΓΗ" την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου