'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Καλύπτει ο Κεδίκογλου γλεντάει ο Βενιζέλος


Πλήρη κάλυψη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, παρείχε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Ο κ. Κεδίκογλου για μία φορά ακόμα καθίσταται υπόλογος στον ελληνικό λαό και την κοινή γνώμη καθώς έκανε λόγο για «ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που στόχο έχει την κυβέρνηση». Παράλληλα έκανε λόγο για «στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η αξιωματική αντιπολίτευση, παραβλέποντας και αποσιωπώντας το αδιέξοδο που έχει μπροστά του ο κυβερνητικός συνασπιμός, με το μέτωπο της οικονομίας να είναι διάτρητο από παντού και τη ΝΔ να καλείται για δεύτερη φορά μέσα σε μία κοινοβουλευτική περίοδο να καλύψει τον κ. Βενιζέλο (λίστα Λαγκάρντ) και να τον προστατεύσει από το να συρθεί σε Εξεταστική Επιτροπή για το μείζον σκάνδαλο των υποβρυχίων και της σύμβασης για την παραχώρησή τους στον Ισκαντάρ Σάφα.
Ο κ. Κεδίκογλου έφτασε στο σημείο να αναφερθεί σε «συνθήκες διαφάνειας» κάτω από τις οποίες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τότε έλυσε το γόρδιο δεσμό που είχε δημιουργηθεί λόγω των κακών αρχικών συμβάσεων. Με λίγο λόγια υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου, πάνω στους οποίους βασίστηκε η σκανδαλώδης νομοθεσία, παραπέμποντας για τυχόν ευθύνες εμμέσως πλην σαφώς στον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Η αναγκαστική κάλυψη που παρέχει η ΝΔ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ωστόσο δεν περνά ασχολίαστη από στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, που αφενός βλέπουν το Μαξίμου να καλύπτει πλήρως μία υπόθεση για την οποία οι ίδιοι πριν από ενάμισι χρόνο έκαναν λόγο για «οσμή σκανδάλου» και αφετέρου να υπόκεινται σε… ενδοκυβερνητικό μασάζ για την υπερψήφιση των νέων μέτρων που έρχονται, παρά το σκηνικό σύγκρουσης που καλλιεργείται μέρες τώρα.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των στελεχών της ΝΔ που έκαναν λόγο για σκανδαλώδη ρύθμιση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν ο νυν υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο τότε τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Θεόφιλος Λεονταρίδης.
Πώς εκτέθηκε για μία ακόμη φορά ο Κεδίκογλου και το Μαξίμου

«Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα κατά του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού είναι ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική με μόνο στόχο την κυβέρνηση και την εξυπηρέτηση της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει περιέλθει σε στρατηγικό αδιέξοδο και δεν έχει τίποτα ουσιαστικό και υπεύθυνο να πει για την πορεία της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στο ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2010-11 έγιναν υπό συνθήκες διαφάνειας και σε εκτέλεση ειδικού νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένας γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί λόγω των κακών αρχικών συμβάσεων. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποια άποψη είχε κάθε κόμμα την εποχή εκείνη για την μία ή την άλλη επιλογή. Το βέβαιο είναι ότι οι επιλογές έγιναν με απόλυτη διαφάνεια από την ίδια τη Βουλή προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική λύση- υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες- για τα συμφέροντα του δημοσίου και της εθνικής οικονομίας», πρόσθεσε ο κ.Κεδίκογλου.
«Η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα εμπλεκόμενα μέρη είναι δύσκολη. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι οι συντονισμένες ενέργειες όλων των συναρμοδίων υπουργείων που ακολουθούν την ενιαία αυτή γραμμή, θα αποδώσουν σύντομα αποτελέσματα χάριν της εθνικής ναυπηγικής υποδομής, των εργαζομένων και των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού», συνέχισε ο κ.Κεδίκογλου, καταλήγοντας: «Επισημαίνουμε στον κ. Τσίπρα πως αυτή την ώρα κάθε απόπειρα διάσπασης του εσωτερικού μετώπου απέναντι στην ιδιοκτησία των ναυπηγείων τροφοδοτεί εκούσια ή ακούσια με επιχειρήματα τους αντιδίκους του ελληνικού δημοσίου. »
 http://www.koutipandoras.gr/45423

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου