'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η πρεσβεία ζήτησε συγγνώμη για τη χούντα. Η Σώτη ποτέ…

Η πρεσβεία ζήτησε συγγνώμη για τη χούντα. Η Σώτη ποτέ…
Το 1999 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ζήτησε συγγνώμη από την Ελλάδα για το ρόλο των ΗΠΑ στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών. Ήταν φυσικά μια «κουτσουρεμένη» αποδοχή των ευθυνών της υπερδύναμης χωρίς αναφορές στις σχέσεις του Παπαδόπουλου με τη CIA και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες – σχέσεις τις οποίες είχε παρουσιάσει και ο Αλέξης Παπαχελάς στο βιβλίο του «ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας». Δεκατρία χρόνια αργότερα η Σώτη Τριανταφύλλου αναρωτιέται από τις σελίδες της Athens Voice γιατί οι πορείες για την επέτειο της 17 Νοέμβρη καταλήγουν στην Αμερικανική Πρεσβεία.
Είχε προηγηθεί η άρνηση από τη Χρυσή Αυγή (και παλαιότερα από τον Α. Γεωργιάδη) της ύπαρξης νεκρών στο πολυτεχνείο.
Για την κ. Τριανταφύλλου «οι επέτειοι [...] εξυπηρετούν εθνικιστικά και κομματικά συμφέροντα, άμεσες και έμμεσες εξουσίες. Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί και διδάσκονται στο σχολείο».
Θα πήγαμε φαίνεται σε διαφορετικά σχολεία. Στο δικό μου δεν φτάσαμε ποτέ στο κεφάλαιο για τον εμφύλιο (αν υπήρχε τέτοιο κεφάλαιο). Δεν μάθαμε ποτέ για τους ταγματασφαλίτες και τα πνευματικά τέκνα του Παπαδόπουλου που ξαναμπαίνουν στο κοινοβούλιο. Δεν μας εξήγησαν ποτέ τι απέγιναν οι συνεργάτες των ναζί και οι βασανιστές της χούντας.
Αυτή την ιστορία κάποιοι την διδάχθηκαν περπατώντας κάθε χρόνο με τους γονείς τους από το Πολυτεχνείο μέχρι την Αμερικανική πρεσβεία. Αυτοί που περπατούσαν, όπως και αυτοί μέσα στην πρεσβεία, ήξεραν πολύ καλά γιατί  γίνονται όλα αυτά. Οι άλλοι ζούσαν κάποιο Σάββατο βράδυ στην άκρη της… χούντας.
A.X
 http://info-war.gr/2012/11/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου