'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

(Δευτ. 14/10/13 - 19:30)
ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ
Την αποφυλάκιση δύο κατοίκων της Ιερισσού , χωρίς εγγυήσεις αλλά με περιοριστικούς όρους αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Οι δύο κάτοικοι είχαν προφυλακιστεί στα μέσα Απριλίου και έκτοτε παρέμεναν προφυλακισμένοι στις δικαστικές φυλακές Διαβατών για την υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη τόνισε πως πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του κινήματος και υπογράμμισε πως καταρρέει η θεωρία των δύο άκρων. «Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη», αναφέρει. Για δικαίωση και «μέρα χαράς» κάνουν λόγο οι κάτοικοι.
Για το ίδιο περιστατικό είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, το περασμένο καλοκαίρι, άλλοι δύο κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, για τους οποίους, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα αιτήσεις για την άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης.Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 20 άτομα!
  Πρόκειται για μια νίκη του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία χρυσού αλλά και στη θεωρία των δύο άκρων που επιχειρεί να προβάλλει η κυβέρνηση συκοφαντώντας το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής, τόνιζαν κάτοικοι των γύρω χωριών της Χαλκιδικής. Μετά την ανακοίνωση της αποφυλάκισης οι καμπάνες της Ιερισσού άρχισαν να χτυπούν. Κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και πανηγύριζαν στους δρόμους της Ιερισσού και στις γειτονιές των δύο κατοίκων που απελευθερώθηκαν.
«Ακόμη δύο Ιερισσιώτες είναι άδικα προφυλακισμένοι εδώ και τρεις μήνες. Γιάννη και Δημήτρη έρχεται η σειρά σας», αναφέρεται σε ανάρτηση στο Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν αιτήσεις για άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης και για τους άλλους δύο κατοίκους.

Για «κατάρρευση της θεωρίας περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης» και δικαίωση του κινήματος κάνει λόγο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. «Eίναι μια μεγάλη νίκη του κινήματος. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη που θα είναι καταρχήν η αποφυλάκιση των άλλων δύο που είναι φυλακισμένοι, ο τερματισμός των διώξεων όλων αυτών που διώκονται και τελικά η αποχώρηση της Ελληνικός Χρυσός από την περιοχή μας», τόνισε.
Ο Κατερίνα Ιγγλέζη, αναφερόμενη στο κατηγορητήριο που γίνεται λόγος για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», επισήμανε πως «προσπαθούνε να συμψηφίσουνε ένα παλλαϊκό κίνημα, το οποίο παλεύει για τη ζωή τη δική του για τη ζωή του τόπου του, με χρυσαυγίτες μαχαιροβγάλτες νεοναζιστές οι οποίοι απαξιώνουν εντελώς την ανθρώπινη ζωή»
Παράλληλα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα που την εμπλέκουν στην εμπρηστική επίθεση κατά του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός. «Είναι αδιανόητο αυτό που γράφουν. Δεν υπάρχει κανένα στοιχεία που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη για τα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα».
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου