'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

(Τρ. 22/10/13 - 13:45 - 15:35)
... ΠΡΟΦΑΣΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΗΤΑΡΑΚΗ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ
Λίγα λεπτά μετά τις 12:00 της Τρίτης (22/10), δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου στην οδό Πατησίων με πρόφαση τη σύλληψη μεταναστών μικροπωλητών.
Στο προαύλιο του Πανεπιστημίου βρέθηκαν εκατοντάδες φοιτητές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της εισβολής. Την ίδια στιγμή, διεξαγόταν εντός του κτιρίου η τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών.
Ο εντεινόμενος κυβερνητικός αυταρχισμός (καθόλου τυχαίο ότι δίπλα στις αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκε να παρακολουθεί χαμογελαστός παρουσία φωτογράφων το "αναπτυξιακό" έργο της εισβολής και ο υφυπουργός ανάπτυξης Μηταράκης- βλ. φωτογραφία παρακάτω) σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα υιοθετείται προκειμένου να καλυφθούν τα αδιέξοδα της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής. Η καταφυγή στη «βία» έχει ως στόχο την τρομοκράτηση της κοινωνίας και οδηγεί με γοργά βήματα σε μία δημοκρατία υπό αίρεση.
Η κλιμάκωση του αυταρχισμού,της βίας και της καταστολής που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να περιορίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της νεολαίας στην αντιλαϊκή πολιτική της πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τους αγώνες του λαού και ειδικά των εργαζομένων και της νεολαίας.


Η κυβέρνηση προσπαθεί να σπείρει τον εμφύλιο μεταξύ Ελλήνων και "ξένων" εργαζομένων, για να συνεχίσει απτόητη την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και να ολοκληρώσει έτσι το έργο της μαζικής φτώχειας και ανεργίας.
Δε μπορούν ,όμως, πλέον, να πείσουν κανέναν, ότι οι μετανάστες φταίνε για την εξαθλίωση της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Το βασικό συμπλήρωμα της οικονομικής βίας του Μνημονίου είναι η κατασταλτική βία των ΜΑΤ που με τη βοήθεια της «αμερόληπτης» δικαιοσύνης έχουν αναλάβει να διαλύσουν κάθε εστία κοινωνικής αντίστασης και να συκοφαντήσουν όχι μόνο το άσυλο των κοινωνικών αγώνων - και να το παρουσιάσουν ως άσυλο ανομίας-  αλλά και το ίδιο το Φοιτητικό Κίνημα.
Απάντηση στις κατασταλτικές επιθέσεις που οργανώνουν πρέπει να είναι οι κοινοί μαζικοί αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων με τους μετανάστες εργαζόμενους και τους φοιτητές ενάντια στην μνημονιακή τρομοκρατία και την κατασταλτική κρατική βία.
Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου