'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΤΟΡΠΙΛΗ!

(Κυρ. 20/10/13 - 10:33)
Του Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Είναι κοινό μυστικό ότι ο Βενιζέλος έχει ελάχιστες συμπάθειας και πολλά προβλήματα -με τα υποβρύχια, με κάποιους περίεργους νόμους που φέρουν τη σφραγίδα του, με την πολυγλωσσία του, με τη σπασμωδική του επιθετικότητα, με το χυδαίο άδειασμα του Κουβέλη. Με την προθυμία επίσης με την οποία έχει μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα του Σαμαρά και σε συνεταίρο μιας ακροδεξιάς κυβερνητικής εκδοχής. Έτσι δεν είναι τυχαίο που επί της προεδρίας του το κόμμα (;) φυλλοροεί -μέχρι κι ο Μπεγλίτης ανακάλυψε την ομορφιά της ΔΗΜΑΡ.
Σήμερα, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή και στο παρασκήνιο εξαιτίας της επιμονής του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο Σκαραμαγκά, ο ρόλος του αναβαθμίστηκε. Ο αντιπρόεδρος του Σαμαρά δεν έχει απλώς προβλήματα: Είναι πρόβλημα -για τον προστάτη πρωθυπουργό του, για την κυβέρνηση, για τους εσωτερικούς διανομείς και τους εξωτερικούς αυτουργούς της πολιτικής των μνημονίων. Γιατί, ενώ διακηρύσσει την ανάγκη εθνικών μετώπων και πατριωτικών συνευρέσεων, απειλεί την ενότητα που είναι απαραίτητη για να επιζήσει όσο χρειάζεται να επιζήσει και να επιβάλει όσα χρειάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο Βενιζέλος είναι πρόβλημα γιατί ως πολυμορφικός πολιτικός και ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ της πολύμορφης παρακμής, εξοργίζει όλο και πιο πολύ τόσο τους ούλτρα δεξιούς του Σαμαρά, όσο και τους πιο μετριοπαθείς της ΝΔ. Καθώς δεν φαίνεται να έχει καμιά αίσθηση του μέτρου και των συσχετισμών, τους χώνει συνεχώς μπροστά στα μούτρα θέσεις και υποθέσεις για τις οποίες τον έχουν κατά καιρούς κατηγορήσει και απολαμβάνει το φίμωτρο που τους έχει επιβληθεί άνωθεν για λογαριασμό του. Τους βγάζει τη γλώσσα πίσω από την ασυλία του.

Αυτή η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει με τα υποβρύχια και τη σύγκρουσή του με τον Αβραμόπουλου. Ο οποίος, μανούλα σε κάτι τέτοια, εξέφρασε με όσα είπε και υπονόησε το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ, που περιφρονούν τον αντιπρόεδρο-με-το-στανιό τόσο πολύ, ώστε να μη βρεθεί ένας να τον στηρίξει. Έτσι η κρίση που σοβούσε τόσο καιρό πήρε διαστάσεις, η συνοχή της πλειοψηφίας έκανε κρακ και χρειάστηκε άνωθεν παρέμβαση για να μη βουλιάξουν όλοι μαζί στα ρηχά του Σκαραμαγκά.
Ο Βενιζέλος όμως παραμένει ο άνθρωπος-τορπίλη που σημαδεύει την κυβέρνηση. Και η μέρα της έκρηξης δεν φαίνεται να είναι μακριά...
*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου