'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΓΗΣ ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»

(Παρ. 18/10/13 - 11:45)
ΑΠΟΦΑΣΗ-ΡΑΠΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ 23 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΗΝ "ELDORADO"
Ασυμβίβαστη με την «κοινή αγορά» και καθ' όλα παράνομη είναι η πώληση εγκαταστάσεων και γης από το Ελληνικό Δημόσιο στην «Ελληνικός Χρυσός», σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Η μετοχή της «Εldorado Gold» κατρακύλησε σε ιστορικό χαμηλό από το 2011!
Η απόφαση αφορά την πώληση εγκαταστάσεων στην περιοχή Στρατώνι και στην Ολυμπιάδα και εκτάσεις γης στην «Ελληνικός Χρυσός», με τίμημα, μάλιστα, 15 εκατ. ευρώ μικρότερο του πραγματικού, γεγονός που αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στο μέτωπο της διαρροής τοξικών ,στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας Α. Καραμοσχόγλου διέταξε την Πέμπτη (17/10) προκαταρκτική εξέταση και ανέθεσε την έρευνα στο Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος. Όσον αφορά το κυβερνητικό «δώρο» 15 εκατ. ευρώ στους χρυσοθήρες, η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου μετά από προσφυγή της Επιτροπής Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων υποχρέωνε την ελληνική κυβέρνηση να ανακτήσει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ εντός 4 μηνών, αλλά η κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε.
Έτσι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο , το οποίο αποφάσισε ότι η προσφυγή της Επιτροπής Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων είναι βάσιμη και ότι η μη ανάκτηση του «δώρου» είναι παράνομη και ασυμβίβαστη με την «κοινή αγορά».
Τα 15 εκατ. ευρώ αξίζει να σημειωθεί ότι χαρακτηρίζονται στην απόφαση ως «ενίσχυση» προς την εταιρεία των χρυσοθήρων. Επίσης, επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση στις 28/4/11 άσκησε προσφυγή ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της απόφασης αυτής. Η εκδίκαση της απόφασης εκκρεμεί.

Τη στιγμή που έλληνες εργαζόμενοι σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό του μνημονίου , η ανεργία πλήττει ως λαίλαπα την ελληνική κοινωνία η συγκυβέρνηση χαρίζει μπιρ-παρά τις εγκαταστάσεις σε Στρατώνι και Ολυμπιάδα και , μάλιστα, προσφεύγει κατά της απόφασης που προβλέπει την είσπραξη 15 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο!!!
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ποσό με τους τόκους φθάνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 23 εκατ. ευρώ και η ελληνική κυβέρνηση τα αρνείται για χάρη των χρυσοθήρων!
Το παράτυπο της διαδικασίας έχουν καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τόσο το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων όσο και οι επιτροπές αγώνα κατοίκων της Χαλκιδικής τους οποίους η κυβέρνηση συνεχίζει να στοχοποιεί καθημερινά με άδικες και ανυπόστατες διώξεις!
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου