'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

BEBHΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ

(Τρ. 15/10/13 - 15:35)
Στη βεβήλωση του μνημείου του αγωνιστή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη που έχει στηθεί στο σημείο της δολοφονίας του στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν άγνωστοι τη Δευτέρα (14/10).
Έβαψαν, δε, με μπλε μπογιά τα μάτια του αγωνιστή της Αριστεράς και ζωγράφισαν και ένα σήμα που παραπέμπει σε στόχο.

Την ενέργεια καταδίκασε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη: «Η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΥΔΕΘ) καταδικάζει τις φθορές στο μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου. 50 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή της ειρήνης, σε μια περίοδο που τα γεράκια του ιμπεριαλισμού συγκεντρώνονται στη γειτονιά μας και απειλούν με γενικευμένη σύρραξη την περιοχή, οι "γνωστοί-άγνωστοι" εξακολουθούν να ενοχλούνται από το παράδειγμα και το πραγματικό περιεχόμενο της δράσης του Γρηγόρη Λαμπράκη.
»Η ΕΔΥΕΘ καταγγέλλει το γεγονός και απευθύνει πλατύ κάλεσμα στον εργαζόμενο λαό, στους άνεργους, στη νεολαία, σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο να δώσουν αποστομωτική απάντηση στην πρόκληση αυτή, να βαδίσουν μαζικά και αγωνιστικά με τις σημαίες του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος.

»Τότε και τώρα ίδιος είναι ο εχθρός: Τα μονοπώλια, που γεννούν τη φτώχεια, την πείνα, τους άδικους πολέμους, την κρατική και παρακρατική καταστολή, τις ναζιστικές - ρατσιστικές συμμορίες, την εκμετάλλευση και καταστροφή ανθρώπου και περιβάλλοντος. Και το αντίπαλο δέος το ίδιο: η υπερδύναμη των λαών».
Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου