'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΚΡΥΦΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η πομπώδης δήλωση το αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου το απόγευμα του Σαββάτου για τα όρια της εθνικής αξιοπρέπειας και τα ιστορικά διδάγματα, έγινε προφανώς για να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού σε σχέση με ενέργειες που έχει κάνει για την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους δανειστές μας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» με ένα «αυστηρά εμπιστευτικό» έγγραφο 27 σελίδων που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών, στις 25 Αυγούστου 2011, στους κατόχους ελληνικών ομολόγων και που φέρει την υπογραφή του κ. Βενιζέλου, παρουσιάζει τέσσερεις επιλογές για τον τρόπο που θα γινόταν το «κούρεμα», που είχαν ένα κοινό γνώρισμα: ως δίκαιο των νέων ομολόγων, προβλέπεται το αγγλικό. (Governing law: English law)


Με την παραπάνω πρόταση εξαφανίζεται ουσιαστικά το σημαντικότερο διαπραγματευτικό χαρτί της ελληνικής κυβέρνησης, η υπαγωγή του χρέους της στο ελληνικό δίκαιο. Σύμφωνα με το Λι Μπουχάιτ, συνέταιρο της δικηγορικής εταιρίας ClearyGottliebSteen & Hamilton, που έχει επιλεγεί από τον υπουργό Οικονομικών ως νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης για το «κούρεμα» των ομολόγων, «με διαφορά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που η Ελλάδα θα απολάμβανε στην αναδιάρθρωση του χρέους της απορρέει από το γεγονός ότι ένα τόσο μεγάλο μέρος του χρέους διέπεται από το ελληνικό δίκαιο».
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:
- Τι ρόλο παίζει ο Βαγγέλης Βενιζέλος εν αγνοία του ελληνικού λαού και του Κοινοβουλίου;
- Ήξερε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος γι’ αυτή την ενέργεια του υπουργού Οικονομικών;
- Αν όχι, τότε γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν ενημέρωσε κανέναν για το σοβαρότερο ίσως ζήτημα για το μέλλον της χώρας;
- Αν ναι, τότε γιατί ο έλληνας πρωθυπουργός προέβη στη δήλωση ενώπιον του Κοινοβουλίου, ότι απερρίφθη το αίτημα των πιστωτών να υπάγονται τα ελληνικά ομόλογα που θα εκδοθούν μετά το PSI, στο ελληνικό δίκαιο;
πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου