'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σοφία Σακοράφα: Αντιμνημονιακό μέτωπο με πρώτο στόχο εκλογές


 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/01/2012
Τη δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού μετώπου για την ανατροπή υπερασπίστηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα μιλώντας για την ανάγκη ριζοσπαστικής αλλαγής του πολιτικού συσχετισμού. Έθεσε ως πρώτο στόχο τις εκλογές και χαρακτήρισε εναλλακτική λύση για την ανατροπή έναν νέο συνασπισμό εξουσίας που θα απαλλάξει τη χώρα από το Μνημόνιο, θα επαναδιαπραγματευθεί επιθετικά το χρέος, θα κοινωνικοποιήσει τον τραπεζικό τομέα, θα αναδιανείμει τον πλούτο και θα εφαρμόσει μια εναλλακτική αναπτυξιακή πολιτική.

Η Σ. Σακοράφα παρενέβη στη συζήτηση “ευρώ ή δραχμή” σημειώνοντας ότι είναι “κατά ένα μέρος δημιουργική, κατά ένα άλλο αποπροσανατολιστική” και τόνισε ότι “το νόμισμα από μόνο του είναι εργαλείο, δεν είναι ούτε η σωτηρία ούτε η κόλαση”. Άσκησε κριτική στις δυνάμεις της αριστεράς που “εμφανίζονται φοβικές και περιχαρακωμένες” αλλά και σε εκείνες που “φλερτάρουν με την κεντρική πολιτική σκηνή μέσα από συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ”. Και συνέχισε: “Με ποιο ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ της μνημονιακής βαρβαρότητας, της οικονομικής και κοινωνικής υποδούλωσης, των μηχανισμών που για να διασωθούν δηλώνουν εγκληματική άγνοια, το ΠΑΣΟΚ του οποίου η ίδια η βάση το εγκαταλείπει προδομένη και εξουθενωμένη;”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου