'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ο Ράιχενμπαχ μιλάει αγγλικά - Του Γιάννη Καλαμίτση

21.01.2012

Άρθρο του Γιάννη Καλαμίτση στη RealNews, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΟΚΤΩ ΗΜΕΡΕΣ
μετά τη γέννησή του, ο Ιησούς υπεβλήθη σε περιτομή, όπως το απαιτούσε ο ιουδαϊκός νόμος. Περιτομή είναι η αποκοπή της πόσθης.

Οκτώ ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά, πέραν του ότι διέρρευσε η είδηση για 25 νέους φόρους που θα επιβληθούν μέσα στο 2012, έγινε και πραγματικότητα το κόψιμο των μισθών, πρωτίστως των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι και 35%. Ήταν, λένε, μια από τις απαιτήσεις της τρόικας, προκειμένου αφενός μεν να επιτευχθεί το κούρεμα του 50% του χρέους, αφετέρου δε να πάρουμε την πρώτη δόση από το τεράστιο δάνειο των 120-130 δισεκατομμυρίων, που μας έχουν υποσχεθεί από τις 26 Οκτωβρίου. Και ναι μεν, όπως πάνε, πανευρωπαϊκώς, τα πράγματα, το κούρεμα και το δάνειο μοιάζουν «όνειρα φθινοπωρινής νυκτός», το κόψιμο όμως των μισθών είναι μια πραγματικότητα.



Όπως είναι πραγματικότητα και οι επιπτώσεις από αυτό. Εκείνοι που μέχρι τώρα, λόγω της αυξήσεως των φόρων και των εκτάκτων χαρατσίων, είχαν αναγκαστεί να κόψουν τα «περιττά» (τα αγγλικά του γιου, το μπαλέτο της κόρης, τη διασκέδαση τη δική τους) τώρα δεν θα μπορούν να έχουν και τα απαραίτητα. Ένα σπίτι? μια οικογένεια? έχουν έξοδα που δεν μπορούν να συμπιεστούν! Πώς και πόσο να μειώσει κανείς τις δαπάνες για τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης; Με το κόψιμο των μισθών δεν θα μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς και να εξοφλήσουν δάνεια - με ό,τι παρενέργειες θα έχει αυτό.

Δυο χρόνια τώρα, η τρόικα ζητάει κι εμείς δίνουμε, δίνουμε, δίνουμε, πλην όμως, όχι μόνο δεν βγαίνουμε από τον λάκκο με τα σκατά, αλλά όλο και βουλιάζουμε βαθύτερα. Και με κομμένους μισθούς!

Το ζήτησε, λένε, η τρόικα!... Πώς το ζήτησε η τρόικα;? Οι τροϊκανοί δεν μιλάνε ελληνικά!... Δεν μπορεί να είπε ο Ράιχενμπαχ, στον Βενιζέλο, «κόψ? τους τους μισθούς!».

Οι συζητήσεις και οι συνεννοήσεις των δικών μας με αυτούς σίγουρα γίνονται στα αγγλικά! Στα αγγλικά, οι μισθοί λέγονται «πέι» (pey)! Άρα, ο Ράιχενμπαχ, του Βενιζέλου, πρέπει να του είπε «κόψ? τους τα πέι»!

Ως άρρεν, είμαι ευτυχής που ο Βαγγέλης Βενιζέλος μιλάει και καταλαβαίνει καλά τα αγγλικά!

Ως Έλλην, έχω κουραστεί να δίνω. Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθώ για να πάρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου