'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κωλυσιεργούν να στείλουν στη Βουλή τις καταγγελίες των εισαγγελέων


 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/01/2012
Μεθόδευση ώστε να καθυστερήσει ή και να μην πραγματοποιηθεί ποτέ η αποστολή του φακέλου με τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους υποκρύπτει η απάντηση του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ότι θα στείλει στη Βουλή τον φάκελο εφόσον το ζητήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
"Απολογία" Μ. Παπαϊωάννου για την αντικατάσταση Γρ. Πεπόνη - Σπ. Μουζακίτη
Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι δεν μπορεί να στείλει τον φάκελο στο Κοινοβούλιο, όπως του ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, επειδή περιέχει ένορκες καταθέσεις. Όμως, συνέχισε, μπορεί να δοθεί είτε σε περίπτωση σύστασης εξεταστικής επιτροπής είτε αν το ζητήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας -υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει ήδη τον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Τσούρα να ζητήσει τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Εξηγώντας τη θέση του ο Μ. Παπαϊωάννου καταλόγισε "άγνοια νόμου" σε όσους τον επικρίνουν επειδή ζήτησε την αντικατάστασή τους. Είπε δε ότι, όταν ο Γρ. Πεπόνης πήγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τον φάκελο της ΕΛΣΤΑΤ, εκείνος είχε ήδη ετοιμάσει το ερώτημα αντικατάστασής τους που θα έστελνε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Ισχυρίσθηκε ο υπουργός ότι έπραξε το καθήκον του και ότι για το μόνο που μπορεί να ελεγχθεί είναι γιατί καθυστέρησε και δεν έστειλε από την πρώτη στιγμή το ερώτημα για την αντικατάστασή τους...
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος υπενθύμισε πως, όταν επί κυβέρνησης Ν.Δ. οι εισαγγελείς Ελένη Σωτηροπούλου και Ηλίας Κολιούσης κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να παραμείνουν στη θέση τους και ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης έκανε δεκτό το αίτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου