'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΑΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟΝ

«Αντάρτικο» από περισσότερους από 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε στη Βουλή κατά την ψήφιση 11 επίμαχων άρθρων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Το ένα, μάλιστα, που αφορούσε στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, δεν πέρασε, φέρνοντας την πρώτη ήττα στο Λοβέρδο, σε εσωκομματικό επίπεδο.
Οι ίδιοι άνθρωποι που ψήφισαν ολόκληρο το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και τα διάφορα πολυνομοσχέδια χωρίς να ντρέπονται και δίχως ίχνος ενοχής που ρήμαξαν έναν ολόκληρο λαό, έδειξαν τον «τσαμπουκά» τους σε ένα άρθρο για τα φαρμακεία.
Επίσης, διαρροές από το ΠΑΣΟΚ υπήρξαν και σε δεύτερο άρθρο του ίδιου πολυνομοσχεδίου που αφορούσε στα συμφέροντα των δικηγόρων, όμως η κομματική πειθαρχία που τελευταία στιγμή επέβαλε στους βουλευτές της η Ν.Δ. διευκόλυνε την ψήφιση του εν λόγω άρθρου.
Φαρμακοποιοί και δικηγόροι, λοιπόν. Ορίστε οι συντεχνίες σας! Αυτές είναι. Συντεχνίες δεν είναι οι εργαζόμενοι που βγαίνουν στο δρόμο για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους. Συντεχνίες είναι οι επαγγελματικές ομάδες των βουλευτών.
Διότι, άντε, τα κόμματα της Αριστεράς δεν ψήφισαν το άρθρο για τα φαρμακεία με το επιχείρημα ότι η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας τους ανοίγει το δρόμο για να μπουν στην λιανική πώληση του φαρμάκου οι πολυεθνικές εταιρίες. Οι άλλοι ποιο επιχείρημα είχαν; Πότε ενοχλήθηκαν από τις πολυεθνικές για να ενοχληθούν τώρα ξαφνικά; Έγιναν ξαφνικά κουμουνιστές; Θα μας τρελάνουν οι νεοφιλελεύθεροι;

Το χθεσινό «κίνημα διαμαρτυρίας» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, απέδειξε περίτρανα ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια εντελώς διαφορετική ιεράρχηση από εκείνη που απαιτεί το αξίωμά τους.
Πρώτα είναι παρτάκηδες, κατόπιν μέλη επαγγελματικών συντεχνιών και στη συνέχεια εκπρόσωποι των κομμάτων τους. Η εκπροσώπηση και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών όχι μόνο δε βρίσκεται στην ιεράρχησή τους, αλλά ούτε καν περνάει από το μυαλό τους.
Βλέπετε, οι μισθωτοί, οι απλοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι απλοί εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, οι απλοί συνταξιούχοι των λεηλατημένων Ταμείων, δεν έχουν εκπροσώπους σε αυτό το κοινοβούλιο.
Αυτοί δεν έτυχε να διαθέτουν συντεχνία. Δεν έχουν εκπροσώπους να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους μέσα στο «ναό της Δημοκρατίας» και ως εκ τούτου μπορούν να πάνε να ψοφήσουν. Είναι παντελώς αδιάφοροι για τα συμφέροντα των βουλευτών.
Όμως, εδώ δημιουργείται κι ένα άλλο ζήτημα. Οι βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, δήλωσαν ότι προχώρησαν στη συγκυβέρνηση κατόπιν απαίτησης της Τρόικας και για να «μη χαλάσει η εικόνα της Ελλάδας στους δανειστές μας».
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ είχαν δηλώσει ότι ψήφισαν το Μνημόνιο επειδή ήταν υποχρεωτικό για να σωθεί η χώρα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν όλα τα μέτρα, υποστήριξαν ότι το έκαναν επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να πάρουμε τις δόσεις του δανείου.
Το περίεργο είναι ότι οι αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων καθώς και η ελεύθερη δημιουργία δικηγορικών εταιριών σε όλη την επικράτεια είχαν ανακοινωθεί ως ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ από την Τρόικα. Ήταν δηλαδή ξεκάθαρα και υπερτονισμένα μέρη των υποχρεώσεων που πήγαζαν από το Μνημόνιο.
Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, οι ίδιοι βουλευτές που δήλωναν υποχρεωμένοι να ψηφίσουν τόσα και τόσα νομοσχέδια που αφορούσαν εμάς τους υπόλοιπους, ξαφνικά να ένιωσαν απελευθερωμένοι και να ψήφισαν κατά συνείδηση για τα συγκεκριμένα 2 άρθρα;
Δε φοβούνται τώρα ότι η Τρόικα μπορεί να μας τιμωρήσει και να μη μας δώσει την επόμενη δόση; Πότε έλεγαν ψέματα; Τότε που δήλωναν ότι ήταν υποχρεωτικό να ψηφίσουν το Μνημόνιο για να σώσουν τη χώρα ή τώρα που υποστηρίζουν ότι δεν είναι δεσμευτική η ψήφιση επί μέρους θεμάτων του Μνημονίου για την εκταμίευση της επόμενης δόσης;
Πότε ήταν περισσότερο δειλοί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Τότε που ψήφιζαν το Μνημόνιο υπό το φόβο να μη διαγραφούν από το κόμμα τους ή τώρα που φοβούνται να τα βάλουν με τα συμφέροντα της επαγγελματικής τους συντεχνίας;
Πότε μας δούλευαν οι βουλευτές της ΝΔ άραγε; Τότε που το βούλωναν όλοι και δήλωναν ότι είναι υποχρεωτική η συγκυβέρνηση δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου ή τώρα που για τους φαρμακοποιούς αγνόησαν το Μνημόνιο και δήλωσαν «παρών» ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν 26 βουλευτές της ΝΔ;
Ότι κι αν συμβαίνει, η κατάντια των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν είναι ενδεικτική της αθλιότητάς τους. Οι βουλευτές τους είναι άξιοι της όποιας μοίρας τούς επιφυλάσσει η Ιστορία. Είναι ξεφτιλισμένοι και κάποια στιγμή επιτέλους, θα πρέπει ανάλογα να αντιμετωπιστούν από τα εκατομμύρια θύματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου