'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΒΔΕΛΛΕΣ!



Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Αν ακολουθήσεις το γνωστό κανόνα και πάρεις από πίσω το χρήμα τότε μπορεί και να φωτιστείς μια χαρά για όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Τα τελευταία ευρώ  φεύγουν από τις θλιβερά άδειες τσέπες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των πασχόντων, των μη εχόντων εν γένει, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο της τρόικας. Εκατομμύρια άνθρωποι υποβάλλονται σε νέα αιμορραγία. Και προς τα πού κατευθύνεται ένας πακτωλός δισεκατομμυρίων με άκρως συμφέροντες όρους και χωρίς κανένα προαπαιτούμενο για το πώς θα τα διαθέσουν; Προς τις τράπεζες φυσικά.

Προς τις τράπεζες, μάλιστα. Η τρόικα φροντίζει πριν απ’ αυτές γι’ αυτές. Και προτείνει όχι απλώς να ρεύσει άφθονο το χρήμα στα χρηματοκιβώτιά τους, αλλά εξασφαλίζει με ειδικές ρυθμίσεις και τα κέρδη των μετόχων, όπως και τη μακροημέρευση των σημερινών διοικήσεών τους –μην πέσουν και στα χέρια του κράτους οι χρυσοτόκες όρνιθες. Ενώ από την άλλη, ως έξτρα διευκόλυνση, επιχειρεί να επιβάλει μείωση μισθών και θέσεων εργασίας για τους τραπεζοϋπαλλήλους. Λες και θέλει να  γίνει φανερό σε όλους όχι μόνο ποιος κυβερνά πια αυτό τον τόπο, αλλά και για λογαριασμό τίνων τον κυβερνά. 
Έτσι το πράγμα ξεκαθαρίζει μια και καλή. Υπάρχουν εκείνοι που προορίζονται να δίνουν κι εκείνοι που προορίζονται να παίρνουν. Εκείνοι που καλούντα σε θυσίες κι εκείνοι που καλούνται σε πάρτι δισεκατομμυρίων.
Εκείνοι που στραγγίζονται κι εκείνοι που στραγγίζουν. Κι όποιος αμφιβάλλει ας δει πως αντιδρούν από τη μια οι μισθωτοί των τραπεζών για ό,τι τους ετοιμάζουν, και πώς αντιδρούν από την άλλη επενδυτές και μέτοχοι των τραπεζών –διπλασιάστηκε περίπου η τιμή των τραπεζικών μετοχών στο χρηματιστήριο και χαρά στον που τις έχει και κερδίζει ζεστό χρήμα στην πλάτη των κορόιδων.
Θα μας πουν βέβαια το γνωστό παραμύθι, ότι αν οι τράπεζες στεγνώσουν η οικονομία θα καταβαραθρωθεί. Κι επειδή το θέμα είναι πια παλιό και γνωστό, σου έρχεται να απαντήσεις: Ώστε έτσι. Οι τραπεζίτες και οι ομογάλακτοί τους αεριτζήδες και τοκογλύφοι προκάλεσαν την κρίση κι ακόμα τους επιβραβεύετε. Ακόμα ταυτίζετε το ρόλο των τραπεζών με το ρόλο των golden boys. Ακόμα ρουφάτε με τα μνημόνια και τα υπομνήματα το αίμα των αθώων για να θρέψετε τα τραπεζικά ζόμπι. Στο διάολο βδέλλες… 
* Δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» (28/1/2012).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου