'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑΥΑΓΗΣΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2011. ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ!


ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΡΧΕΣ 2012 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΦΑΓΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Σε ολοκληρωτικό, αν και προαναγγελθέν εδώ και πολλούς μήνες, ναυάγιο εκτυλίχθηκε η πορεία του Προϋπολογισμού του 2011, μετά από συνεχείς "ανευρέσεις" "μαύρων τρυπών" και συνακόλουθες αναθεωρήσεις στόχων!
Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που εξέδωσε χθες το βράδυ το Υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού μειώθηκαν κατά 3,0% λόγω της βαθύτατης μνημονιακής ύφεσης.
Αντιστοίχως οι δαπάνες εκτροχιάστηκαν κατά 6,0%. Από τη μια μεριά η ελέω μνημονίου καλπάζουσα ανεργία, δημιουργεί μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνοντας τις πρωτογενείς δαπάνες κατά 3,0%. Από την άλλη μεριά οι τόκοι του δημοσίου χρέους έχουν εκτναχθεί κατά 20,4%!
Σε αυτό το σκηνικό, η λήψη νέων μέτρων εντός των πρώτων μηνών του 2012, δεν είναι ενδεχόμενη, αλλά γνωστή εδώ και μήνες! Και τα μέτρα αυτά θα ληφθούν τόσο για να κλειστούν υστερήσεις στα έσοδα του 2011 (το έσοδα που θα εισπραχθούν ως τα τέλη Φεβρουαρίου 2012 μπορούν να καταχωρηθούν ως έσοδα του 2011) όσο και για να ικανοποιηθούν οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου για το 2012.

Και αυτό διότι όπως έχει γίνει σαφές, το μνημονιακό πρόγραμμα έχει απόλυτους στόχους: αν δεν πιάνονται οι εν λόγω στόχοι, λόγω της μνημονιακής ύφεσης, τότε επιβάλλονται... ακόμα περισσότερα μέτρα!
Ακριβώς αυτή η επερχόμενη λήψη νέων βάρβαρων δημοσιονομικών μέτρων σε συνδυασμό με τα έτσι και αλλιώς συμφωνηθέντα ακόμα πιο βάρβαρα διαρθωτικά μέτρα (κλειστά επαγγέλματα, ξήλωμα εργασιακών σχέσεων και μισθών ιδιωτικού τομέα κλπ), είναι ο παράγοντας που πυροδοτεί τη φαγωμάρα εντός της συγκυβέρνησης Παπαδήμου.
 Ο μεν Α. Σαμαράς, από τη στιγμή που μπήκε στην συγκυβέρνηση βλέπει τα δημοσκοπικά του "σκορ" να μειώνονται. Έτσι επιλέγει να επιστρέψει στο δρόμο της γνωστής κενής περιεχομένου δήθεν αντιμνημονιακής ρητορείας!
Πριν δυο μέρες διαρρήγνυε τα ιμάτιά του πως δεν θα συναινέσει στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, ενώ τις είχε "ψηφίσει" στον Προϋπολογισμό του 2012, με τη μορφή προβλέψεων για τις δαπάνες.
Μετά και ενόψει των σημερινών συναντήσεων Παπαδήμου (στις 6 θα συναντηθεί με τον προέδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και στις 8 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη) με τους πολιτiκούς αρχηγούς επιμένει πως δεν θα συναινέσει στη λήψη νέων μέτρων, προσπαθώντας να σπρώξει τις εξελίξεις προς τη γρήγορη διενέργεια εκλογών.
Φτηνά προεκλογικά κόλπα με μοναδικό στόχο την ανάδειξη της ΝΔ του Α. Σαμαρά σε ηγετικό πυρήνα της νέας μνημονιακής συγκυβέρνησης...
Σε ότι αφορά το πλήρως κατακρεουργημένο σε φατρίες ΠΑΣΟΚ, διάφορα στελέχη του, προσπαθούν είτε να αποστασιοποιηθούν από το μνημόνιο(!) και την κυβέρνηση ΓΑΠ είτε ζητούν μέτρα κοινωνικής προστασίας από των στρωμάτων που θίγονται από το μνημόνιο!!! Τα οποία μέτρα ψηφίζουν φυσικά με προθυμία στη Βουλή!
Το σίγουρο είναι πως είτε με κυβέρνηση Παπαδήμου είτε με κυβέρνηση συνεργασίας με το Α. Σαμαρά σε ρόλο μαέστρου, η κατάσταση για τον ελληνικό λαό θα είναι η ίδια. Τα μνημονιακά μέτρα θα γίνονται όλο και σφοδρότερα στο όνομα της "περιορισμένης αποτελεσματικότητας" του αμέσως προηγούμενου κύματος μέτρων....


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 11:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου