'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΡΙΕΡΑΣ


Είναι ωραίοι οι γλάροι. Συνδεδεμένοι με τη ναυτοσύνη και τους σκουπιδότοπους. Παμφάγα πτηνά με τις διατροφικές τους συνήθειες να περιλαμβάνουν από φρέσκα ψάρια μέχρι πλαστικές σακούλες σε ΧΥΤΑ.
Είναι ωραίοι οι Έλληνες. Κι όσο περνάει ο καιρός μοιάζουν με γλάρους. Καταπίνουν τα πάντα. Παμφάγοι. Με μια ιδιαίτερη προτίμηση στα δολώματα. Τύπου Εφραίμ και Βατοπαιδίου.
Μ’ αυτό το σκάνδαλο, το ΠΑΣΟΚ έκανε καριέρα. Το έκανε σημαία του. Και χαλί κάτω από το οποίο έκρυψε όλα τα δικά του τεράστια σκάνδαλα. Κι έτσι κέρδισε τις εκλογές ως κόμμα της κάθαρσης, μη σας πω και της Αποκάλυψης. Διότι εκτός από γλάροι τυγχάνουμε και χρυσόψαρα, ειδικά στο θέμα της μνήμης.
Χαίρεται το «προοδευτικό» κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας επειδή επιτέλους ο Εφραίμ κρίθηκε προφυλακιστέος. Όμως για ποιο πράγμα; Μάλλον για τη συμμετοχή του σε ένα σκάνδαλο διαπλοκής. Να χαρώ κι εγώ μαζί τους.
Όμως ο Εφραίμ διεπλάκη με κάποια άλλη πλευρά, δε διεπλάκη μόνος του. Το σκάνδαλο αφορούσε και σε πολιτικούς. Σε πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν με άδειες και υπογραφές το σκάνδαλο Βατοπαιδίου και με πρώην υπουργούς της Ν.Δ. που υλοποίησαν το σχέδιο.

Αυτοί, τι; Δε θα προφυλακιστούν; Μα, φυσικά και δε θα προφυλακιστούν. Έχουν αθωωθεί ή έχει διαγραφεί η «αμαρτία» τους. Κι αντί αυτό να εξοργίσει το «προοδευτικό» κομμάτι της κοινωνίας, κάθεται και ευφραίνεται για την προφυλάκιση του Εφραίμ. Ω, υπέροχοι γλάροι, καλή χώνεψη, το δόλωμα ήταν προφανώς νοστιμότατο.
Από την άλλη πλευρά, βρίσκεται το «συντηρητικό» κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που έχει αγανακτήσει με την απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ και καταγγέλλει ότι πρόκειται για μία προσπάθεια προσβολής της Ορθοδοξίας.
Καλοί μου άνθρωποι, ως άψογοι χριστιανοί που είστε, θα έπρεπε πρώτοι εσείς και μάλιστα πολύ καιρό πριν, να ζητήσετε την τιμωρία του Εφραίμ από τα όργανα του Αγίου Όρους.
Ο εν λόγω ηγούμενος είχε μετατρέψει μία από τις ιστορικότερες μονές του Αγίου Όρους σε Ανώνυμη Επιχείρηση και ξεχνώντας το «τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του θεού τω θεώ», έγινε ο ίδιος Καίσαρας της οικονομίας, βάζοντας τον Θεό στην άκρη.
Ο ηγούμενος Εφραίμ είχε μετατρέψει τη μονή Βατοπαιδίου σε καταφύγιο ισχυρών προσώπων των δύο κομμάτων εξουσίας, αλλά και της οικονομίας που μπαινοέβγαιναν όποτε ήθελαν, ενώ οι κοινοί πιστοί έπρεπε να περιμένουν σε μια τεράστια σειρά προτεραιότητας.
Εναντίον ποιας Ορθοδοξίας ήταν άραγε χτύπημα η απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ; Ουδείς απλός χριστιανός σκανδαλίστηκε από αυτή την εξέλιξη, διότι διαθέτοντας τον κοινού νου, γνωρίζει ότι όποιος μπλέκεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Κι ο Εφραίμ έγινε ένα με τα πίτουρα.
Οι μόνοι που δικαιολογούνται να εκδηλώσουν ενόχληση από τη διαπόμπευση Εφραίμ είναι κάποιοι ηγούμενοι και εκκλησιαστικοί ταγοί που ακολούθησαν ίδιες ή παρόμοιες τακτικές με τον εν λόγω ηγούμενο του Αγίου Όρους.
Κι αυτό, επειδή κατάλαβαν ότι οι σχέσεις τους με τους πολιτικούς ήταν σχέσεις που βασίζονται σε όλους τους βρώμικους νόμους της Μαφίας, πλην της Ομερτά. Βλέπετε, οι πολιτικοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καρφώσουν τη μάνα τους την ίδια για να σώσουν το τομάρι τους, οπότε σιγά μην έχουν πρόβλημα να καρφώσουν έναν ηγούμενο ή μητροπολίτη για να σώσουν την πολιτική τους καριέρα.
Όσο για τις κραυγές κάποιων Μουτζαχεντίν περί συνωμοσίας μασόνων και λοιπών δυνάμεων του σκότους εναντίον της χριστιανοσύνης, απλώς γελοιοποιούνται για πολλοστή φορά. Κώλος και βρακί είναι το δεσποτάδικο με τα μέλη των μασονικών στοών, τους Ρόταρυ, τους Λάιονς και λοιπές οικονομικές δυνάμεις. Ο δράκος σε αυτό το παραμύθι έχει ψοφήσει και ήδη βρώμισε.
Τελειώνοντας, θέλω να δώσω τα συχαρίκια μου στο παλιό, καλό Λαλιωτικό ΠΑΣΟΚ που κατάφερε με ένα μουχλιασμένο κομμάτι ψωμί για δόλωμα, να τσιμπήσει τόσους γλάρους της «προοδευτικής» και της «συντηρητικής» πλευράς, βάζοντάς τους να ασχολούνται και πάλι με τον Εφραίμ, την ώρα που καταρρέουν τα πάντα κι έχουν πάρει φωτιά κάμποι, βουνά και πόλεις.
Χαίρε Νέρωνα, τα αποκαΐδια σε προσκυνούν.
Καλά Χριστούγεννα, θεατές ενός ακόμη καθεστωτικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου