'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΑΦΟΥ ΒΥΘΙΣΑΝ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΩΣ «ΠΟΝΤΙΚΙΑ» ΝΑ «ΣΩΘΟΥΝ»!


Ο ΓΑΠ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ" ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!
Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, "ΦΤΥΝΕΙ" ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
ΟΙ "ΤΡΕΙΣ" ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΑΠ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ
Κι ενώ η κυβέρνηση καθίσταται μέρα με τη μέρα «πουκάμισο αδειανό», ασυντόνιστη και κατακερματισμένη σε φέουδα, με τον Λ. Παπαδήμο να παριστάνει, ουσιαστικά, τον Πρωθυπουργό, σε ένα Βαβελικό συνονθύλευμα συγκρουόμενων συμφερόντων και παραγοντισμών, τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν τα βλέμματα στραμμένα στις εκλογές και την επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ.
 
Τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αφού βούλιαξαν τον τόπο, τρέχουν τώρα, ένας-ένας οι αρχιτέκτονες του ναυαγίου, ως «ποντίκια», να "σωθούν" και να δηλώσουν τις φιλοδοξίες τους στο μελλοντικό χάρτη του ενιαίου, διχασμένου ή πολυκατακερματισμένου ΠΑΣΟΚ!
Ο ίδιος μάλιστα ο ΓΑΠ περιφέρεται στο εξωτερικό και ξιφουλκεί, αν είναι δυνατόν, ο άθλιος, εναντίον της "δικτατορίας των αγορών" και των συντηρητικών δυνάμεων στην Ευρώπη!
   Οι υπουργοί της κυβέρνησης, έρχονται και αυτοί να «φτύσουν» τις πολιτικές που εφάρμοζαν οι ίδιοι μέχρι σήμερα, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όπου η διαμόρφωση στρατοπέδων και τάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.
 Θυμίζουμε χαρακτηριστικά τις δηλώσεις (04/12) του Μ. Χρυσοχοϊδη, Υπουργού Οικονομίας της μνημονιακής κυβέρνησης του ΓΑΠ, επικεφαλής δηλαδή του τομέα για την ανάπτυξη της χώρας, όπου ανέφερε, επί λέξει, αφήνοντάς μας όλους άφωνους:


«Η διετής κυβέρνησή μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση» Ενώ, μεταξύ άλλων σκληρών χαρακτηρισμών, είπε για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ότι, «Ο κύριος Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, μόνο σε αποικία μπορεί να είναι υποψήφιος με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».
Όταν βέβαια ζητήθηκε ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση ΓΑΠ αλλά και την κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν θυμόμαστε να αντέδρασε ο τότε Υπουργός, πολλώ δε μάλλον να καταψηφίζει. Τότε προείχε η επιβίωση τόσο του κυβερνητικού σχήματος όσο και του ιδίου. Πολιτικές πράξεις κομμένες και ραμμένες κατά το «τα καλά και τα συμφέροντα»

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ! ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ «ΦΤΥΝΕΙ» ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ!
Κι αν οι δηλώσεις Χρυσοχοϊδη προξένησαν «έκπληξη», πως άραγε θα έπρεπε να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του Ευάγγ. Βενιζέλου Υπουργού Οικονομικών επί ΓΑΠ και τώρα στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε τη Δευτέρα 12/12, όπου, ξεκάθαρα μετέθεσε τις ευθύνες για την αποτυχία του μνημονίου τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, παρ' ότι και ο ίδιος ψήφισε όπως το σύνολο σχεδόν υπουργών και βουλευτών του ΠαΣοΚ τα μέτρα που εφαρμόστηκαν οδηγώντας την οικονομία σε αδιέξοδο;
Απόσπασμα δηλωσεων Βενιζέλου:
«Από τον Μάιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011, αυτή την πρώτη καθοριστική χρονιά, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, είχα την ευκαιρία και στην Κυβερνητική Επιτροπή και στο Υπουργικό Συμβούλιο να διατυπώνω πολύ συγκεκριμένες απόψεις και πάντα τόνιζα αυτό που λέω και τώρα, ότι δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος δεν επιβεβαιώθηκαν.
Δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για το μέγεθος της ύφεσης, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για τον χρόνο επανόδου της αγοράς στις διεθνείς αγορές, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις σε σχέση με τη δημοσιονομική προσαρμογή γιατί δημοσιονομική προσαρμογή υπό συνθήκες διογκούμενης και σωρευμένης ύφεσης και με αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους δεν μπορείς να πετύχεις εύκολα.
Άρα λοιπόν, το ζήτημα δεν είναι αν μπορούμε να πάρουμε νέα εισπρακτικά μέτρα, νέα εισπρακτικά μέτρα δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πάρουμε. Το θέμα δεν είναι αν μπορούμε να μειώσουμε κι άλλο τις δαπάνες, τις δαπάνες πρέπει να τις μειώσουμε κι άλλο, αλλά αυτό δεν αρκεί. Το θέμα είναι αν μπορούμε ν' αλλάξουμε το συνολικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε».
Και σημείωσε:
«Το μεγάλο πρόβλημα είναι η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, η ύφεση. Η ύφεση που έχει ξεπεράσει κάθε πρόγνωση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η ύφεση, η οποία είναι σωρευτική, η οποία ήδη αυτή τη στιγμή διανύει το τρίτο συνεχόμενο έτος και ετοιμαζόμαστε φυσικά για μία ύφεση για τέταρτο έτος το 2012. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει και για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να αλλάξουμε τα επίπεδα ρευστότητας μέσα στην αγορά. Αν δεν έρθει το χρήμα αυτό, αν το κράτος δεν πληρώσει τις δικές του ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, αν μέσω αυτών που θα λάβουν τα όσα θα λάβουν από το κράτος δεν πληρωθούν υπερεργολάβοι και υποκατασκευαστές, αν οι μεγάλοι ανάδοχοι του Δημοσίου δεν διοχετεύσουν το χρήμα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν ως αστερισμός γύρω από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, δεν πρόκειται να αλλάξει το κλίμα''.
Κι αν κανείς δεν έβλεπε τα πολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια πίσω από αυτού του είδους τις δηλώσεις, θα θεωρούσε ότι έχει να κάνεις με περιπτώσεις σχιζοφρένειας...
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΑΠ –ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Ο ΓΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ή ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ «ΑΝΙΣΗ» ΜΑΧΗ!
Στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης έχει οριστεί η συνάντηση των κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου στα γραφεία του ΠαΣοΚ στην Ιπποκράτους, με κορυφαίο θέμα τις εσωκομματικές εξελίξεις, καθώς υπάρχει έντονη δυσφορία από πολλά στελέχη –μεταξύ των οποίων και ο Ευαγγ. Βενιζέλος- σχετικά με την μη τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού για το αν θα παραμείνει επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και αν θα ηγηθεί της παράταξης ενόψει εκλογών.
Πηγές από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο Υπ. Οικονομικών απορρίπτει το σενάριο της δυαρχίας, δηλαδή να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος ο κ. Παπανδρέου και να επιλεγεί άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που το φέρουν για υποψήφιο επικεφαλής της παράταξης.
Επιπλέον, δημοσκοπήσεις που δείχνουν δημοφιλέστερο τον κ. Α. Λοβέρδο έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στον υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος, πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή δίνει έναν άνισο αγώνα, καθώς ο ίδιος πρέπει να ασχολείται νύχτα μέρα με τη στήριξη της οικονομίας και την πορεία του PSI και την ίδια ώρα οι υπόλοιποι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠαΣοΚ βρίσκονται σε προεκλογική εκστρατεία, έχοντας μεγαλύτερη άνεση χρόνου!!!
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι στην περίπτωση που οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος δεν καταλήξουν σε ένα modus vivendi όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι κραδασμοί τυχόν αποχώρησης του κ. Βενιζέλου θα είναι ισχυροί και για το ΠαΣοΚ και για την κυβέρνηση.

ΑΚΑΘΕΚΤΗ Η ΣΚΛΗΡΗ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ» ΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Κι ενώ, λοιπόν, ο Υπ. Οικονομικών ανησυχεί, όχι για τις εξελίξεις στον τόπο, αλλά για το πλασάρισμά του στην κούρσα εσωτερικής διαδοχής, ο σκληρός νεοφιλελεύθερος «εκσυγχρονιστικός» πυρήνας του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου + Μόσιαλος) υποστηρίζει οργανωμένα και με σχέδιο - χωρίς ιδεολογικο-πολιτικά πισωγυρίσματα- τη γραμμή : Μνημόνιο über ales!
Κατά τη συνάντηση που είχαν χθες, Τρίτη (13/12), ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, συμφώνησαν να τηρήσουν κοινή στάση έναντι των σεναρίων για τις εσωκομματικές εξελίξεις, ενώ τάσσονται κατά της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.
Τις απόψεις αυτές έχει, άλλωστε, διατυπώσει σε συνεντεύξεις της η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να έχει άνεση χρόνου και πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μπορεί να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.
 Ουσιαστικά η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε για μια κυβέρνηση τύπου Μόντι, με τεχνοκράτες ή εξωκοινοβουλευτικούς, μια θέση που δεν μπορεί να ερμηνευθεί ξεκομμένη από το πλαίσιο των εσωκομματικών διεργασιών.
 
Προσπέρασμα από τα -ακόμα πιο- δεξιά των μέχρι σήμερα νεοφιλελεύθερων-μονεταριστικών πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και νομιμοποίηση του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος!
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (;)
Με πιστή τήρηση των προβλεπόμενων εσωκομματικών διαδικασιών -δηλαδή εκλογές από τη βάση- θα πρέπει να προκύψει η νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, διαμήνυσε ο Γιάννης Ραγκούσης καλώντας όσους έχουν στο μυαλό τους άλλες λύσεις να ξεχάσουν τα «δαχτυλίδια»
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Ραγκούσης καταλόγισε σε κάθε άλλη μέθοδο εσωκομματικών διαδικασιών χαρακτηριστικά «ανομίας», τα οποία, όπως είπε, δεν θα πρέπει να επικρατήσουν στο ΠΑΣΟΚ.
 Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος, ο κ. Ραγκούσης απέφυγε να τοποθετηθεί: «Αρνούμαι να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Η δίκη μου η ευθύνη αποκλείεται να μην αναληφθεί, συμμετέχοντας και λέγοντας την άποψή μου για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη».
Ο κ.Ραγκούσης μίλησε για «σχέδιο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ» και περιγράφοντας τις αντίρροπες δυνάμεις στο εσωκομματικό πεδίο ήταν ξεκάθαρος: «Εγω πιστεύω ότι αυτές οι διαφορές που είναι διαφορές αντίληψης» για το μέλλον της χώρας «δεν μπορούν να συμβιβαστούν».

ΓΑΠ: ΑΦΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΠΙΖΗΤΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν σχεδιάζει να προτείνει στους «δελφίνους» να συμμετάσχουν στη νέα σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, ώστε να δοθεί η αίσθηση της ενότητας, και την ίδια στιγμή να υπάρξει μια ιδιότυπη «συνδιαχείριση» του ΠΑΣΟΚ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό, δηλαδή να εκλεγεί νέος αρχηγός από τη βάση του Κινήματος.
Όσο για την προσωπική διαδρομή του, ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να ενδιαφέρεται για να διατηρήσει διακριτούς διεθνείς ρόλους, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενδεχομένως και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου