'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!


ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΟΝΑΤΙΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ! 
Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες φέρεται να έχει αποφασίσει κατ΄ουσίαν η συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Έτσι η θητεία θα γίνει 12 μήνες στο Στρατό Ξηράς και 15 μήνες στην Αεροπορία και το Ναυτικό, με την αύξηση να ισχύει από τις επόμενες σειρές και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται το σημερινό φύλλο της "Ελευθεροτυπίας" το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ) έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που έχει γίνει αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία.
Πρόσχημα, για την απαράδεκτη αύξηση την οποία είχε ήδη προαναγγείλει ο πρώην Υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης από τον Αύγουστο, είναι η ελλειπής επάνδρωση λόγω περικοπών στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Όμως η ουσία είναι τελείως διαφορετική.
Πρώτον, η έλλειψη προσωπικού, ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπάρχει, οφείλεται, κατά κύριο λόγο στις πολιτικές επιλογές του αστικού μπλοκ εξουσίας.  Και αναφερόμαστε τόσο στην πληθώρα στρατοπέδων που υπάρχουν διάσπαρτα ανά την επικράτεια όσο και στην αποστολή στρατευμάτων στις διάφορες ιμπεριαλιστικές αποστολές ανά την υφήλιο!
Το πρόβλημα της πληθώρας στρατοπέδων έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν κλείνουν τα υπάρχοντα άχρηστα στρατόπεδα ενώ ανοίγουν πληθώρα νέων, σε περιοχές μακριά από τα σύνορα, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας. Και αυτά με μοναδικό γνώμονα τη συγκράτηση της εκλογικής τους επιρροής...

Δεύτερον, η επιλογή της αύξησης της θητείας έχει σαφείς στοχεύσεις στο μυαλό αλλά και στις δυνατότητες των νέων ανθρώπων να αγωνιστούν. Περισσότεροι μήνες στο χακί σημαίνουν λιγότερες δυνατότητες συμμετοχής στους κοινωνικούς αγώνες, αλλά κυρίως μεγαλύτερη "εξοικείωση" με τα πρότυπα πειθαρχίας, εθνικισμού/ρατσισμού, υποταγής, ατομισμού, και μοιρολατρίας που ενδημούν εντός του στρατεύματος!

Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε στο άμεσο μέλλον και στράτευση στα 18...
Τρίτον, η συγκυβέρνηση Παπαδήμου, ελπίζει πως με την αύξηση της θητείας θα καταφέρει να ρίξει "χρυσόσκονη" στα κατάμαυρα στατιστικά στοιχεία της ανεργίας, μιας και οι στρατευμένοι κατατάσσονται στον μη-ενεργο οικονομικά πληθυσμό...

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 13:15 upd 14:45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου