'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

TUTORPOOL, ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ


Φαίνεται πως η κρίση γεννά αλληλεγγύη καθώς εδώ και μερικές μέρες μια σημαντική προσπάθεια έχει ξεκινήσει τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα κοινωνικά δίκτυα με εθελοντές καθηγητές και πτυχιούχους να προσφέρουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη και οι γονείς τους αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστήρια.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, panelladikes.gr, χρησιμοποιώντας το hashtag #tutorpool , ένας μαθητής μπορεί να εντοπίσει το μάθημα που τον ενδιαφέρει και τον καθηγητή που εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του. Επίσης, με το ίδιο hashtag #tutorpool οι διαθέσιμοι καθηγητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για προσφορά δωρεάν μαθημάτων.
Αν και η κίνηση είναι σχετικά πρόσφατη, σημειώνει η ιστοσελίδα πως ήδη προσφέρονται πολλά δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα Λυκείου (φυσική, μαθηματικά, φιλολογικά, βιολογία κτλ.), αλλά και μαθήματα ξένων γλωσσών και πληροφορικής.
Μάλιστα, μια τεχνική ομάδα ασχολείται εθελοντικά για να στήσει το site του TutorPool, ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας χάρτης με τα στοιχεία των ανθρώπων που συμμετέχουν αλλά και την περιοχή που βρίσκονται.

“Μην επιτρέψετε η κρίση να στιγματίσει τις ζωές των μαθητών που δεν έχουν χοντρό πορτοφόλι. Αναλάβετε να κάνετε μάθημα όπου μπορείτε!”, προτρέπει στο twitter η @doltsevito, εκ των εμπνευστών της ιδέας, και συμπληρώνει: “Το #tutorpool δεν είναι φιλανθρωπία, είναι αλληλεγγύη. Οι μαθητές με τη σειρά τους μπορούν να προσφέρουν εθελοντικό έργο σε άλλες ομάδες”.
Για επικοινωνία με τους συντονιστές του #tutorpool μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω email επικοινωνίας
ΔΑΣΚΑΛΟΙ: tutorpoolthetutors@gmail.com,
ΜΑΘΗΤΕΣ: tutorpoolthestudents@gmail.com,
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ: tutorpoolpeople@gmail.com
Δείτε τον χάρτη του Turtorpool
πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου