'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

REUTERS: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ PSI!


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΚΗΣ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ!
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ HEDGE FUND ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ PSI
Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στην παραχώρηση του δικαίου των ομολόγων του PSI και στη μετατροπή του από ελληνικό σε αγγλικό σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το οποίο επικαλείται τραπεζίτες με γνώση των συζητήσεων. Το Reuters αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ E. Βενιζέλος είναι "αισιόδοξος" για την πορεία των συζητήσεων αλλά πως οι τραπεζίτες όχι στον ίδιο βαθμό.
Το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων είναι το σημαντικότερο και ίσως μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της κάτι που πλέον επιβεβαιώνεται ανοιχτά ακόμη και από το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση για την Ελλάδα. Δυστυχώς, αν οι πληροφορίες επαληθευτούν, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει δέσει χειροπόδαρα το μέλλον ολόκληρης της Ελλάδας, καθώς καμία νομοθεσία που θα ψηφιστεί εφεξής από την Βουλή των Ελλήνων, δεν θα μπορεί να "αγγίξει" τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν μετά το PSI+.
Επιπλέον, το βρετανικό δίκαιο θεωρείται ένα από τα πιο "φιλικά" προς τα συμφέροντα των πιστωτών, διεθνώς!


ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ HEDGE FUND ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αποχώρησε το Vega Asset Management από τις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πυροδοτώντας ανησυχίες για το αν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους.
Το ισπανικό hedge fund αποχώρησε από τη συντονιστική επιτροπή των δανειστών εξαιτίας των διαφωνιών σχετικά με το πώς θα προχωρήσει η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ήταν διαθέσιμες, ενώ το ίδιο το fund αρνήθηκε να σχολιάσει, μεταδίδει το Reuters.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε, ωστόσο, αισιοδοξία λέγοντας ότι βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, ενώ οι τραπεζίτες που παρακολουθούν τις συζητήσεις δηλώνουν λιγότερο αισιόδοξοι.
"Δεν βλέπω συμφωνία φέτος", είπε υψηλόβαθμος τραπεζίτης.
Οι διαπραγματεύσεις σκοντάφτουν στο πραγματικό κόστος για τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένου του επιτοκίου των νέων ομολόγων, της λήξης τους και τους όρους που θα διέπουν τις εγγυήσεις. Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, που συντονίζει τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, πιέζει για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα.
"Το ΙFF επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό, δεν θέλουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για πολλές εβδομάδες. Αλλά η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη ακόμη να πραγματοποιήσει ουσιαστικές συζητήσεις για το επιτόκιο και τη λήξη των ομολόγων", είπε τραπεζίτης κοντά στις διαπραγματεύσεις.
TETAΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου