'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΤΗΕ FREAK SHOW


Ωραία, πάει κι αυτό το σόου, τόσο κράτησε. Πόσα εισοδήματα δήλωσαν οι βουλευτές για το 2009. Το αποτέλεσμα; Χεστήκαμε. Όλοι έχουν πολλά. Άλλοι πάρα πολλά, άλλοι λίγα πολλά. Ε και;
Το πρόβλημα δεν είναι οι πλούσιοι. Όσοι έχουν λεφτά και τα έχουν από τη δουλειά τους, καλά κάνουν και τα έχουν. Επειδή δεν έχω εγώ χρήματα, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν και οι άλλοι. Με το μπαρδόν, αλλά δεν ανήκω σε γκρουπούσκουλο κάποιας υποδιαίρεσης Εμβερχοτζικών για να διεκδικώ ίση φτώχεια για όλους.
Ως εκ τούτου, το ότι έχουν κάποιοι μεγάλη περιουσία είναι αδιάφορο και οι δηλώσεις όπως εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο είναι ένα ακόμη κόλπο για να αποπροσανατολίσουν.
Όσο για το σημαντικό μέρος της υπόθεσης, δηλαδή το πώς βρήκαν αυτά τα λεφτά οι πολιτικοί, αλλά και αν είναι όλα τα εισοδήματα δηλωμένα, δεν πρόκειται να πάρω ποτέ εξηγήσεις.
Για παράδειγμα, δε θα μου εξηγήσει κανείς πώς γίνεται να δηλώνει ο Λοβέρδος εισόδημα 100.000 ευρώ, να είναι πληρωμένα όλα τα έξοδά του από το βουλευτιλίκι και ταυτόχρονα να δηλώνει καταθέσεις σε τράπεζες μόνο 3.362 ευρώ.

Αυτοκίνητο, βενζίνες, τηλέφωνα, ΔΕΗ, υπάλληλοι, εισιτήρια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, είναι όλα πληρωμένα από τη Βουλή. Πού σκατά πήγαν αυτά τα 97 χιλιάρικα;
Αν έκανα τέτοια δήλωση εγώ, η Εφορία θα μ’ έψαχνε. Θα ζητούσε αποδείξεις. Με τον Λοβέρδο δε θ’ ασχοληθεί κανείς. Παρεμπιπτόντως, για τον συγκεκριμένο υπουργό να συμπληρώσω και κάτι άλλο.
Χτες έγραφα για το νοσοκομείο της Ρόδου που μαραζώνει. Σήμερα ενημερώθηκα με μέιλ από αναγνώστη που ζει στη Ρόδο, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι στο νησί από το 2006 λειτουργούν 2 υπερσύγχρονα ιδιωτικά νοσοκομεία – πάρκα υγείας και ούτως ή άλλως εκεί πάνε οι περισσότεροι από τους έχοντες χρήματα και ιδιωτική ασφάλιση. Απλώς τώρα… με την ευκαιρία… θα θησαυρίσουν λίγο περισσότερο.
Είπαμε, για κάποιους αυτή η κρίση θα αποτελέσει ευκαιρία. Και φυσικά κάποιοι βάζουν το χεράκι τους να μεγαλώσει αυτή η ευκαιρία. Δεν αφήνω κανένα υπονοούμενο για τον Λοβέρδο, αλλά δε θα μου απαγορέψει και κανείς να σκεφτώ ό,τι θέλω σχετικά με την όλη στρατηγική του υπουργείου που στόχο έχει την κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Άρα, λοιπόν, αφού οι έχοντες της Ρόδου βολεύονται με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα πολλά ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και την ιδιωτική μονάδα αιμοκάθαρσης που υπάρχει στο νησί, ποιος γαμεί τους μη έχοντες; Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Για να επανέλθουμε στο θέμα των αποδοχών των βουλευτών, ο κ. Πάγκαλος το 2008 δήλωσε εισοδήματα ύψους 847.000 μαζί με τη σύζυγό του, ενώ το 2009 δήλωσαν κοινά εισοδήματα 237.000 ευρώ.
Έτσι γι’ αστείο, μέσα σε 2 χρόνια δήλωσαν και οι δύο πάνω από 1 εκ. ευρώ εισόδημα. Παρ’ όλα αυτά, ο αντιπρόεδρος, για το 2009 δήλωσε καταθέσεις 16.000 ευρώ ενώ η σύζυγός του 52.000 ευρώ.
Ε, λείπει 1 εκατομμύριο ευρώ. Θα μου πείτε, κουμάντο στα λεφτά του ανθρώπου θα κάνεις; Όχι μωρέ, απλώς λέω να μην καθόμαστε και μαλακιζόμαστε ότι τάχα μου και δήθεν είναι σοβαρή αυτή η ιστορία με τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες και τους 11 βουλευτές που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στην Ελβετία. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Πάγκαλος, «κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σας πει πού έφαγε τα λεφτά του».
Δε θα καθίσω να ασχοληθώ με το παραμύθιασμα αυτής της ιστορίας, από τη στιγμή που δεν ασχολείται ούτε ο εισαγγελέας, ούτε η Εφορία, ούτε το ΣΔΟΕ. Το σύστημα των ελεγκτικών μηχανισμών, έχει στήσει τόσο μεγάλη ομπρέλα από πάνω τους, που ούτε μία στάλα φως δε θα πέσει στα πραγματικά κιτάπια. Τζάμπα κόπος είναι η ενασχόληση με τα πόθεν έσχες, επαναλαμβάνω, των φανερών εισοδημάτων και μόνο!
Όλοι αυτοί οι βουλευτές είναι καταδικασμένοι στη συνείδησή μου, επειδή υποκρίθηκαν ότι με πόνο ψυχής ψήφισαν το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, το πολυνομοσχέδιο.
Στη συνείδησή μου είναι άψυχα ζόμπι επειδή γέμισαν την Ελλάδα με προσωπικές τραγωδίες, με κινούμενα ναυάγια, με νεόπτωχους, άστεγους και παρίες. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, δεν έψαξα να δω πόσα εισοδήματα δήλωσε ο Σαχινίδης.
Αυτός ο κοινός εγκληματίας, ο εθνικός προδότης, η προσωποποίηση του κυνισμού δε θα μου γίνει συμπαθής ξαφνικά ή θα αθωωθεί μέσα μου, αν δεν έχει ούτε ευρώ στις τράπεζες.
Μου αρκεί που τόσο καιρό κατηγορούσε για ανθελληνισμό όσους ήμασταν κατά των μέτρων και του Μνημονίου, και βγαίνει τώρα ο σιχαμένος να δηλώσει στο αδιάφορο κοινό ότι η «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω», ότι κανείς δε γνωρίζει πού θα φτάσει το έλλειμμα, ότι οι θυσίες και οι αυτοκτονίες πήγαν στράφι.
Κι αυτό το θλιβερό απολειφάδι του σατανά, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, όχι μόνο για τα γαμημένα του λάθη, όχι μόνο για τις προσβολές που έφτυνε το βρωμόστομά του, αλλά λέγοντας «η αποτυχία αυτή είναι μια αποτυχία όλων όσοι επιχείρησαν να κάνουν μια πρόβλεψη σε ένα τόσο ρευστό οικονομικό περιβάλλον», πετάει κάθε ευθύνη από πάνω του και τις χρεώνει όλες στην Τρόικα.
Καταλάβατε γιατί δε με αφορούν τα εισοδήματα του Σαχινίδη; Διότι και εξαιτίας αυτού του πολιτικού φλέματος χάσαμε εμείς όσα επενδύσαμε στις ελπίδες μας, στα παιδιά μας, στα όνειρά μας.
Μας έφαγε και τους τόκους και το κεφάλαιο της ζωής μας. Ως εκ τούτου, καταδικασμένος γι’ αυτό το έγκλημα θα μείνει. Ας μην πάνε να μας αποπροσανατολίσουν με τα κουραφέξαλα του πόθεν έσχες τους.
Ας μην προσπαθούν να δικαστούν στη συλλογική συνείδηση για τα πταίσματα των φανερών εισοδημάτων τους, σε αντάλλαγμα του κακουργήματος που διέπραξαν. Η ποινή τους είναι ισόβια, κι όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια. Όπως αξίζει στις αληθινές κατάρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου