'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΕΘΝOΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!


WALL STREET JOURNAL: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΡΕΤΕΣ, ΕΣΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΕΣ!
ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ!
«Σαν έτοιμες από καιρό», δύο τουλάχιστον  τράπεζες παγκόσμιας εμβέλειας φρόντισαν να προετοιμαστούν ώστε να μπορούν να κάνουν συναλλαγές στα παλιά νομίσματα των χωρών της ευρωζώνης, υποστηρίζει σε ανταπόκριση τής από το Λονδίνο η εφημερίδα Wall Street Journal!
Έτσι, παρά τις προσπάθειες των κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών κύκλων για τη σωτηρία του ευρώ με κάθε κόστος, είναι σαφές ότι τράπεζες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο έχουν ήδη αποδεχθεί αυτό που άλλοι αρνούνται σθεναρά να δουν: την αρχή του τέλους του ευρω-νομίσματος! Όπως εξηγεί λοιπόν η Wall Street Journal, καθώς η κρίση χρέους στην Ευρώπη βαθαίνει, οι τράπεζες αυτές προσπάθησαν να σχεδιάσουν εφεδρικά συστήματα για συναλλαγές σε νομίσματα όπως η λιρέτα, η δραχμή ή το εσκούδο για να προλάβουν τις εξελίξεις, αλλά αντιμετώπισαν δυσκολίες.

Οι υπεύθυνοι των τεχνικών τμημάτων των τραπεζών αυτών επικοινώνησαν με τη βελγική Swift, την παγκόσμια εταιρεία διατραπεζικών χρηματοπιστωτικών τηλεπικοινωνιών η οποία λειτουργεί ένα δίκτυο για τις διεθνείς συναλλαγές και ζήτησαν τεχνολογική στήριξη αλλά και τους κωδικούς των νομισμάτων ώστε να προετοιμάσουν ένα σύστημα ασφαλείας για την περίπτωση που καταρρεύσει η ευρωζώνη, υποστηρίζουν οι πηγές της εφημερίδας.
Ωστόσο η Swift αρνήθηκε να παράσχει τέτοιες πληροφορίες, εν μέρει γιατί κάτι τέτοιο θα υποδαύλιζε την κερδοσκοπία και θα αποδυνάμωνε ακόμη περισσότερο την ευρωζώνη.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι τράπεζες εξετάζουν όλες τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η έξοδος μίας ή περισσότερων χωρών από την ευρωζώνη, από τις δανειακές συμβάσεις μέχρι την ασφάλεια του προσωπικού τους. Όπως διαφαίνεται λοιπόν, το κλίμα είναι γενικευμένο και εκφράζει τη δυσπιστία τραπεζών (αμερικανικών και ευρωπαϊκών), αλλά και κρατών-μελών για την επιβίωση του παραπαίοντος ευρω-συστήματος!
Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011
12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου