'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΩΜΑ


Η κατάσταση έχει μπουρδελευτεί κανονικά. Δηλαδή και καλά να ήσουν στα μυαλά σου, τώρα χαζεύεις, δε σώζεσαι με τίποτα.
Σας παρακαλώ, αν δεν είδατε αυτή την εκπομπή του ΣΚΑΪ στις 15 Δεκεμβρίου με καλεσμένους τον δημοσιογράφο Νίκο Ξυδάκη και τη γνωστή «άτυπη» εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, κάντε έναν κόπο να τη δείτε τώρα.
Το πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΔΝΤ, αλλά πάντα πιστή στα πρώην αφεντικά της και κυρίως στον πλέον σκληρό νεοφιλελευθερισμό, λέει λίγο μετά το 20΄ της εκπομπής, το εξής: «Η Τρόικα θέτει τους στόχους, η κυβέρνηση αποφασίζει τα μέτρα».
Η κ. Ξαφά με ένταση προσπάθησε να απενοχοποιήσει εντελώς την Τρόικα – και κυρίως το ΔΝΤ που την καίει προσωπικά – λέγοντας ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για την κατάντια των Ελλήνων.
Βέβαια, η κ. Ξαφά λέει ολόκληρο το ποίημά της από το 17΄ της εκπομπής που έχει ξεκινήσει η παρουσία της, κάνοντας τους τρεις δημοσιογράφους να χρησιμοποιήσουν και το τελευταίο ίχνος ευγένειας για να μην της πουν κατάμουτρα: «Πρέπει να είσαι εντελώς τρελή για να επιμένεις ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο και το άνοιγμα του επαγγέλματος του ταξιτζή θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη».

Γενικώς, αν μπορείτε, δείτε όσα λέει η κ. Ξαφά και θα φρικάρετε, αλλά δεν πειράζει, καλό είναι να βλέπουμε ότι οι άνθρωποι του ΔΝΤ όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας οδηγήσουν στην πλήρη καταστροφή.

Το θέμα, όμως, είναι αλλού. Είναι στη φράση: «Η Τρόικα θέτει τους στόχους, η κυβέρνηση αποφασίζει τα μέτρα». Είναι η φράση που θα οδηγήσει στο μεγάλο πανηγύρι το επόμενο διάστημα.
Πριν λίγες ημέρες, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου είχε πει στο σχόλιό του σε μια εκπομπή του ΣΚΑΪ: «Τις τελικές αποφάσεις, δεν τις παίρνει η Τρόικα τις παίρνει το υπουργείο, τις παίρνει η ελληνική κυβέρνηση».
Γίνεται φανερό ότι το ποίημα είναι γραμμένο και μοιρασμένο από την Τρόικα στους εκπροσώπους Τύπου της. Η Τρόικα, πλέον, αποφάσισε να αποποιηθεί κάθε ευθύνης της και να δικαιώσει για πολλοστή φορά τη ρήση «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς».
Ήταν πολύ ευχάριστη για την Τρόικα η προδοσία του ελληνικού λαού από τους ηγέτες του. Τώρα, όμως, η Τρόικα δείχνει την ελληνική κυβέρνηση και τη δίνει εντελώς στεγνά! «Αυτοί φταίνε, φάτε τους!», ουρλιάζουν τα σκυλιά του ΔΝΤ.
Είναι γνωστό ότι η άλλη πλευρά, η κυβέρνηση, έχει μπει ήδη στα χαρακώματα και ετοιμάζει τη δική της μάχη ενάντια στην Τρόικα. Η επίσημη αποκάλυψη της κυβερνητικής κωλοτούμπας έγινε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, όπου ο Δ. Ρέππας «αγανάκτησε» με τις απαιτήσεις της Τρόικας σχετικά με τις απολύσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «αντισυνταγματικές», ενώ πριν από ένα μήνα ο συνταγματολόγος Ευ. Βενιζέλος τις χαρακτήριζε απολύτως συνταγματικές.
Το ακόμη πιο γελοίο αλλά και ταυτόχρονα τραγικό, είναι ότι κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, στο πλευρό του Ρέππα, στάθηκε ο Βενιζέλος μιλώντας κι αυτός για παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας. Αφήστε δε, που μόλις μία μέρα πριν, ο Βενιζέλος σε δηλώσεις του για το Μνημόνιο, λίγο έλειψε να βγει πιο αντι – μνημονιακός κι από τον Τσίπρα.
Εν πάση περιπτώσει, το θέμα είναι ότι κι ο Βενιζέλος που σύμφωνα με δήλωσή του παραμένει στη θέση του μόνο από «εθνικό καθήκον», μίλησε με αγανάκτηση κατά των μέτρων που «επιβάλει» η Τρόικα.
Όμως στις 31 Αυγούστου 2011 και μιλώντας στον Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, o Ευ. Βενιζέλος είχε δηλώσει: «Προσέξτε κ. Χατζηνικολάου. Τις αποφάσεις τις παίρνει η Κυβέρνηση, τις παίρνει η Βουλή των Ελλήνων που ψηφίζει τελικά τα νομοθετικά μέτρα». Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς, μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες και άλλα τέτοια πρόσχαρα.
Ο Βενιζέλος τον Αύγουστο, θέλοντας να δείξει τη δύναμη της κυβέρνησης, έλεγε αυτό που τώρα λέει η Τρόικα και που τώρα δεν αρέσει στον Βενιζέλο και λέει ότι η Τρόικα επιβάλει τα μέτρα. Μια ωραία ατμόσφαιρα.
Βέβαια, στην ίδια εκπομπή, ο κ. Βενιζέλος είχε πει «Υπάρχουν μέτρα, τα οποία είναι αντιφατικά, άδικα, άνισα. Πώς θα τα βάλουμε σε τάξη αυτά; Θα τα βάλουμε τώρα αυτό τον μήνα…», αλλά αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο, του Αυγούστου και τώρα βγαίνει ο Δεκέμβρης.
Η εικόνα είναι σαφέστατη. Τρόικα και κυβέρνηση ετοιμάζονται να σφαχτούν. Το ΔΝΤ ύστερα από πολλά χρόνια παραγκωνισμού του, λόγω των καταστροφών που επέφερε στις οικονομίες της Λατινικής Αμερικής, κατάφερε να επιστρέψει στο προσκήνιο μέσω του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του.
Μέσω της Ελλάδας, το ΔΝΤ πάτησε πόδι στην Ευρώπη και ετοιμάζεται να βγάλει όλα τα σπασμένα από τις οικονομίες του Νότου, αρχικά. Δεν έχει σκοπό να χρεωθεί καμία αποτυχία.
Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά καταρρέει, αν και επαναλαμβάνω ότι διαθέτει μεγάλο στοκ κομματόσκυλων. Η μάχη είναι σε προσωπικό επίπεδο. Ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Λοβέρδος, ούτε ο Χρυσοχοΐδης επιθυμούν να χρεωθούν τις ακρίδες που κουβάλησε το Μνημόνιο.
Οι κολαούζοι αυτών των τριών, στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επίσης δε θέλουν να χρεωθούν το Μνημόνιο. Σύσσωμη, λοιπόν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με το έγκλημα κι ότι το ΔΝΤ και η Τρόικα φταίνε για όλα.
Τις επόμενες ημέρες θα δούμε πολλά επεισόδια αυτής της κόντρας και ακόμη περισσότερα από το νέο χρόνο. Θα μπορούσαν να ήταν απολαυστικά και εμείς να διασκεδάζαμε βλέποντας τη μάχη. Θα μπορούσαμε… αν δεν ήταν αυτοί τα βουβάλια, εμείς τα βατράχια και η Ελλάδα ένας ατελείωτος βούρκος. Όμως είμαστε τα βατράχια και η μοίρα μας είναι γνωστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου