'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΣΑΠΙΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!


ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΜΑΡΑ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!
Ο Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟ - ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΑΠΟ Α. ΣΑΜΑΡΑ!
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ: ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!
Σε κατάσταση αποσύνθεσης έχει πέσει η συγκυβέρνηση Παπαδήμου.
Αναμφίβολα, τα κόμματα του "μαύρου μετώπου" (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ) συμφωνούν και έχουν δεσμευτεί στο να προχωρήσει και να βαθύνει η μνημονιακή λεηλασία της χώρας και των εργαζομένων.
Παρόλα αυτά, η συγκυβέρνηση δεν μπορεί να βάλει "πρόσω ολοταχώς" για μια σειρά από λόγους και για αυτό ο Λ. Παπαδήμος πανικόβλητος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Σαμαρά - ΓΑΠ - Καρατζαφέρη (βλέπε παρακάτω).
Το πιο πρόσφατο σοβαρό μπλοκάρισμα, πυροδοτήθηκε ως γνωστόν χθες με το ζήτημα του, τρίτου κατά σειρά, "κουρέματος" των επικουρικών συντάξεων. Η ΝΔ υπό τον Α. Σαμαρά, επέλεξε να παίξει επικοινωνιακά προεκλογικά παιχνίδια, προφασιζόμενη τη δήθεν διαφωνία της με το μέτρο, τη στιγμή που αυτό έχει ενσωματωθεί στις προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2012 (τον οποίο ψήφισε)!

Η λήψη, (ή μάλλον η ανακοίνωση), της σχετικής απόφασης για τις επικουρικές συντάξεις πήρε απλώς αναβολή καθώς βάσει του μνημονιακού προγράμματος, του μεσοπρόθεσμου αλλά και των διαρροών από το Υπουργικό Συμβούλιο, οι περικοπές θα είναι αναδρομικές από 01.01.2012!
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ "ΑΜΜΟΣ" ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;
Η συγκυβέρνηση στήθηκε σε μια συγκυρία όπου το μνημονιακό πρόγραμμα καταστρέφει τη χώρα βυθίζοντας την ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση, που προσιδιάζει σε συνθήκες πολέμου/στρατιωτικής κατοχής.
Τα κόμματα του αστικού μπλοκ επί της ουσίας συμφωνούν στο μνημονιακό πρόγραμμα μιας και αυτό επιβάλλεται από τους "εταίρους" των ΕΕ - ΔΝΤ, ενώ εξυπηρετεί στο μέγιστο βαθμό τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου για συμπίεση του εργατικού κόστους σε επίπεδα Ινδίας.
Όμως, το κάθε αστικό κόμμα και το κάθε στέλεχος προτιμά να μην είναι εκείνο που θα "βγει μπροστά" αλλά να κάνουν άλλοι τη "βρώμικη δουλειά"!
Υπάρχουν όμως και ειδικότεροι λόγοι που αφορούν τη συμπεριφορά κάθε κόμματος ή και φατριών στο εσωτερικό του!
Η μεν ΝΔ, του Α. Σαμαρά επιστρέφει στη (δήθεν) αντιμνημονιακή δημαγωγία, ελπίζοντας να επισπεύσει τις εκλογές και να έχει έτσι το πάνω χέρι, ως πρώτο κόμμα, σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας του αστικού μνημονιακού μπλοκ!
Το καταρρέον ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ενιαία στάση, αλλά οι εσωκομματικές κόντρες, ενόψει διαδικασιών εκλογής ηγεσίας, επικαθορίζουν τη στάση κάθε στελέχους. "Πονοκέφαλο" για το Λ. Παπαδήμο και τα στηρίγματά του αποτελούν οι -αντίστοιχης σοβαρότητας και αξιοπιστίας με τον Α. Σαμαρά- κινήσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, που καταγγέλουν το μνημόνιο (Χρυσοχοϊδης) ή δηλώνουν "εξουθένωση" (Βενιζέλος).
Αντιθέτως, το ΛΑΟΣ αποτελεί τον πιό "ήσυχο" ένοικο του Μαξίμου. Μάλιστα ο Μ. Βορίδης επιδεικνύοντας "υπερβάλλοντα ζήλο" έσπευσε να καταθέσει αιφνιδιαστική τροπολογία κατάργησης της μεταβατικής περιόδου (από 30.06.2013 πήγε στις 01.01.2012) που ίσχυε για την πλήρη "απελευθέρωση" της αγοράς φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ.,
Τούτο δεν είναι και τόσο τυχαίο, καθώς προγράμματα ακραίου νεοφιλελεύθερισμού, όπως το μνημόνιο δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με τη δημοκρατία. Αντιθέτως, η ιστορία δείχνει πως μπορούν να εφαρμοστούν στον υπερθετικό βαθμό σε συνθήκες περιορισμένης ή και καθόλου δημοκρατίας (βλ. Χιλή επί δικτατορίας Πινοσέτ)...
ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με το Λ. Παπαδήμο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού για τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών σε μια ξεκάθαρη κίνηση έμμεσης στήριξης!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ Α. ΣΑΜΑΡΑ
Ως γνωστόν, η συγκυβέρνηση Παπαδήμου επιβλήθηκε από ξένα και εγχώρια κέντρα, με σκοπό να εφαρμόζει αντιλαϊκά μέτρα και όχι να συμφωνεί απλώς επί της ουσίας σε αυτά!
Προσπαθώντας λοιπόν να διασώσει τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, ο Λ. Παπαδήμος θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς που την στηρίζουν!
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με ΓΑΠ και Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο Λ. Παπαδήμος θα ζητήσει κυρίως από τον Α. Σαμαρά, να δεσμευθεί σε σχετικά μακριά κυβερνητική θητεία (σίγουρα αρκετά πέραν της 19 Φλεβάρη) καθώς και να της δώσει ελευθερία κινήσεων να πάρει σειρά σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που θα απορρέουν από τη νέα κατοχική δανειακή σύμβαση και το μνημονιακό έκτρωμα (παλαιό και νέο)!
Από τη μεριά της ΝΔ, κύκλοι κοντά στον Α. Σαμαρά, γνωστοποίησαν σήμερα το μεσημέρι (μια ημέρα πριν τη συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά) πως "Δεν καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας συνάντησης" αναφερόμενα στην "ιδέα" του Κ. Παπούλια για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
Οι ίδιοι κύκλοι, τόνιζαν πως ο Α. Σαμαράς δεν θα συναινέσει στη λήψη νέων μνημονιακών μέτρων από την κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζοντας τα άνευ ουσίας και νοήματος προεκλογικά παιχνίδια.
Σε ότι αφορά τη διάρκεια ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Α. Σαμαράς φέρεται διατεθειμένος να συναινέσει σε παράταση μόνο μερικών εβδομάδων.
ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΡΙΧΝΟΥΝ "ΦΑΠΑ" ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ
Πριν από 1,5 μήνα τα γερμανικά ΜΜΕ φιλοξενούσαν διθυράμβους υπέρ του τεχνοκράτη Παπαδήμου.
Σήμερα όμως βλέποντας τη δυστοκία του νέου κυβερνητικού σχήματος, φιλοξενούν πικρόχολα σχόλια!
Ο "χρόνος τελειώνει για τον Παπαδήμο" αναφέρουν κάνοντας λόγο για "καθυστερήσεις" στην έγκαιρη υλοποίηση των άγριων "μεταρρυθμίσεων" που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα...
Το περιοδικό Focus,προσθέτει ότι "από την ημέρα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση του Παπαδήμου δεν μπορεί προφανώς να τηρήσει τα συμφωνηθέντα".
Ξεκάθαρο μήνυμα πως το ελληνικό αστικό πολιτικό προσωπικό είναι για τους ευρωπαίους εταίρους, αναλώσιμο, έστω και αν έχει... τεχνοκρατικό παραλθόν!
ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 10:15 upd 11:50 , 16:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου