'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΘΛ(Ι)ΟΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Από τις 26 Ιουλίου 1974 έχουν υπηρετήσει ως υπουργοί Οικονομικών οι παρακάτω πολιτικοί: Γιάγκος Πεσμαζόγλου, Νικόλαος Φωτιάς, Ευάγγελος Δεβλέτογλου, Ιωάννης Μπούτος, Αθανάσιος Κανελλόπουλος, Μιλτιάδης Έβερτ, Μανώλης Δρεττάκης, Δημήτρης Κουλουριανός, Ιωάννης Ποττάκης, Γεράσιμος Αρσένης, Δημήτρης Τσοβόλας, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Αγαπητός, Γεώργιος Σουφλιάς, Γιώργος Αγαπητός, Ιωάννης Παλαιοκρασάς, Στέφανος Μάνος, Γεώργιος Γεννηματάς, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιάννης Παπαθανασίου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Αν εξαιρέσουμε κάποιους από αυτούς, οι οποίοι ήταν περαστικοί για κάνα τρίμηνο από το υπουργείο, οι υπόλοιποι κάθισαν διάστημα ικανό να αντιληφθούν τι εστί φοροδιαφυγή και είχαν αρκετό χρόνο για να δημιουργήσουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας στο σύστημα της είσπραξης των φόρων.
Όλοι γνώριζαν και όλοι είναι συνένοχοι, τουλάχιστον, λόγω ανικανότητας ή αδιαφορίας. Κάποιοι μπορεί να συμμετείχαν στο σύστημα φοροδιαφυγής και κάποιοι άλλοι πιθανόν να έδωσαν και εντολές για να μη γίνουν έρευνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Όμως…
Όμως κανείς τους δεν υποκρίθηκε ποτέ τον έκπληκτο σχετικά με τη φοροδιαφυγή. Κανείς τους δεν αμφισβήτησε το λάδωμα των εφοριακών. Κανείς τους δε δήλωσε ότι αγνοεί το μηχανισμό φοροδιαφυγής που έχει στηθεί εδώ και πολλά χρόνια, κατατρώγοντας τα σωθικά αυτής της χώρας.
Ώσπου ανέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών ο συνταγματολόγος, ο ρήτορας, ο Άνθρωπος, ο σοσιαλιστής και γίγαντας της πολιτικής ο Ευάγγελος Βενιζέλος και θεώρησε σωστό να μας κάνει ακόμη πιο μαλάκες απ’ όσο είμαστε.

Αυτός ο ακάματος εργάτης του αυνανισμού, αφού άκουσε ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ τις λεπτομέρειες για τον τρόπο που «συναλλάσσονται» στο σκοτάδι οι εφοριακοί με τους φορολογούμενους, έτσι όπως τις περιέγραψε ο πρώην γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης, ζήτησε ΑΜΕΣΑ από τον οικονομικό εισαγγελέα να ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.
Δηλαδή, φανταστείτε τι χαμός έχει να γίνει όταν κάποτε ο Βενιζέλος μάθει ότι κάποιοι βγάζουν παράνομα τα χρήματά τους στο εξωτερικό! Της μουρλής θα γίνει. Διότι τον Βενιζέλο, καν’του ό,τι θες, μόνο μην τον θίξεις στην ηθική. Τρελαίνεται και τα σπάει όλα.
Διότι μπορεί ο ΙΔΙΟΣ ο Βενιζέλος να έφτιαχνε ή να ψήφιζε όλους αυτούς τους νόμους που εξ αιτίας τους κυκλοφορούν ελεύθεροι έστω κι αυτοί οι λίγοι φοροφυγάδες που συλλαμβάνονται χάρη των επικοινωνιακών αναγκών του καθεστώτος, αλλάαααα, μην του πεις ότι νομιμοποίησε τη φοροδιαφυγή.
Διότι μπορεί ο ΙΔΙΟΣ ο Βενιζέλος να γνώριζε τόσα χρόνια ότι οι λαδιάρηδες εφοριακοί αντί να τουφεκιστούν, απλώς έπαιρναν μετάθεση σε καλύτερο πόστο, όμως μην τυχόν και πεις στον Βενιζέλο ότι έκανε τα στραβά μάτια.
Διότι μπορεί ο Βενιζέλος να υπερασπίστηκε σα μπουλντόγκ το Μνημόνιο που ρουφούσε το αίμα των μισθωτών και συνταξιούχων ενώ δεν άγγιζε τα κέρδη των Τραπεζών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, αλλά τώρα δηλώνει ότι «όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του Μνημονίου δεν επιβεβαιώθηκαν, μένω όμως εδώ από εθνικό καθήκον», αλλά μην του πεις ότι κάνει πολιτικές κωλοτούμπες.
Διότι μπορεί ο Βενιζέλος να γαύγιζε σα ντόπερμαν όταν ο Βαξεβάνης του έριχνε στα μούτρα τούς σκατονόμους που ψήφισε δίνοντας αμνηστία σε όλους τους υπουργούς Οικονομικών και στον Λαυρεντιάδη που άρπαξε τα λεφτά της Proton, αλλά στο ουρλιαχτό έμεινε. Ακόμη δεν έχει απαντήσει. Όμως μη θίξεις την τιμή του Βενιζέλου, θα σε φάει.
Διότι μπορεί ο Βενιζέλος να ψήφισε νόμους για διαγραφές χρεών από τους οποίους επωφελήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, αλλά μην τυχόν και του πεις ότι λειτούργησε ευνοϊκά σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Δε χρειάζεται να είσαι συνταγματολόγος για να καταλάβεις την προσφορά του κ. Βενιζέλου στην αύξηση της φοροδιαφυγής. Χρειάζεται απλώς να είναι μεγάλο κωθώνι η κοινωνία για να τον ανέχεται ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου