'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ

Η ΑΥΓΗ
Η κυβέρνηση Παπαδήμου συγκροτήθηκε ως κυβέρνηση ειδικού σκοπού και περιορισμένης θητείας. Βέβαια το συνυποσχετικό των τριών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ) παραπέμπει σε έργο που, για να υλοποιηθεί, χρειάζεται όχι μία, αλλά τρεις θητείες. Τι άλλο σημαίνει η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα συνολικού ύψους 85 δισ. ευρώ στους προϋπολογισμούς μέχρι το 2020;
Παρ’ όλα αυτά, η ρητορική των συγκυβερνώντων κομμάτων μιλά για μεταβατική κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση στερείται άμεσης λαϊκής νομιμοποίησης και η θητεία της δεν είναι αποδεκτό να παραταθεί.
Η επίσπευση της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, με την “απλούστευση” των διαδικασιών, κάτι σαν fast track νομοθέτησης, δημιουργεί υποψίες για επαπειλούμενα σκάνδαλα. Στη χειρότερη περίοδο της διεθνούς οικονομίας επιχειρείται η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής! Η ίδια η απόφαση για ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών (όπως η ενέργεια) και περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και εξ ορισμού κερδοφόρων (όπως το ΠΡΟΠΟ και τα Λαχεία), συνιστά τη σκανδαλώδη παραχώρηση δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά χέρια.


Οι βιαστικές αποφάσεις φαίνεται να εξυπηρετούν αδιαφανείς και ανεξέλεγκτες διαδικασίες υπέρ των γνωστών συμφερόντων της διαπλοκής, που τώρα διευρύνονται με αφεντικά τους τροϊκανούς. Η τρικομματική κυβέρνηση κινδυνεύει να αποδειχθεί μήτρα πολιτικών και οικονομικών υποθέσεων με θύμα το δημόσιο συμφέρον.
Η εσπευσμένη εκποίηση είναι η αναγκαία αντιπαροχή για τη λεόντεια δανειακή σύμβαση, η προκαταβολή των τοκοχρεωλυσίων! Και ταυτοχρόνως υποθηκεύεται η οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης της χώρας, καθώς οι κρίσιμοι μοχλοί περιέρχονται στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, με τη μερίδα του λέοντος στο γερμανικό κεφάλαιο. Με υποθηκευμένη την ανάπτυξη, η ανεργία θα αποδειχθεί ενδημική…
Οι εργαζόμενοι, μουδιασμένοι επί του παρόντος από τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης, παρακολουθούν ανήσυχοι την επίσπευση του ξεπουλήματος. Οι επίσημες δικαιολογίες ότι το ξεπούλημα της περιουσίας γίνεται για να μη μειωθούν οι συντάξεις αποδεικνύονται κάλπικες. Και ξεπούλημα, και απολύσεις, και καταρράκωση των εισοδημάτων και του κοινωνικού κράτους!
Η κατεδάφιση είναι εκ βάθρων και το ξεπούλημα, περιουσίας και δικαιωμάτων, είναι γενικό. Η κοινωνική απάντηση, αναλόγως της έκβασης των αδιεξόδων της μνημονιακής πορείας, θα αποδειχθεί αποφασιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου